L'exalcalde de Lloret de Mar hauria cobrat diners de la màfia russa

Xavier Crespo presumptament s'ha embutxacat desenes de milers d'euros

L'exalcalde de Lloret de Mar i actual diputat al Parlament, Xavier Crespo (CiU), s'hauria embutxacat presumptament desenes de milers d'euros provinents de la màfia russa segons ha publicat "El Periódico". Els diners els hauria rebut a canvi de donar-los un tracte preferencial al consistori.

Els indicis que connectarien el convergent amb la trama de blanqueig de diners provindrien d'unes converses telefòniques d'Andrei Petrov interceptades per la Guàrdia Civil mitjançant ordre del jutge Eloy Velasco.

La notícia apareix després que aquest dissabte s'ha procedit a la detenció del president del Club d'Hoquei Lloret de Mar, Joan Perarnau Berruezo, en el marc de l'operació policial contra el blanqueig de capital vinculat a la màfia russa que va ser desarticulada divendres.

La Guàrdia Civil també ha detingut una segona persona, el cunyat del suposat cap de la trama a Lloret de Mar, Andrei Petrov. Aquestes dues detencions se sumen a les quatre que va practicar aquet divendres ka Guàrdia Civil. Segons la policia, el grup delictiu hauria blanquejat 56 milions d'euros procedents d'organitzacions criminals. En el marc de l'operació també es va registrar divendres l'Ajuntament per buscar documentació relacionada amb permisos d'obres il·legals i que podrien relacionar-los directament amb Xavier Crespo.