La xarxa mafiosa estava relacionada amb importants organitzacions criminals de Rússia

Un dels detinguts era dels 10 més buscats per l'FBI

  • Semion Mogilevich és dels 10 més buscats per l'FBI
    Semion Mogilevich és dels 10 més buscats per l'FBI
  • Operatiu de la Guàrdia Civil a Lloret de Mar © ACN
    Operatiu de la Guàrdia Civil a Lloret de Mar © ACN
La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones a Lloret de Mar per la seva vinculació amb una xarxa criminal dedicada a blanquejar fons procedents principalment de Rússia. Uns diners que procedirien d'importants organitzacions criminals. Aquesta màfia hauria blanquejat més de 56 milions d'euros en els darrers anys. Se'ls imputen delictes contra l'hisenda pública, falsetat documental i blanqueig de capitals.

La xarxa treia els diners de Rússia i els ingressava en paradisos fiscals. Des d'aquests bancs portaven després grans sumes a l'estat espanyol. Aquí feien inversions financeres i immobiliàries.

La investigació ha permès identificar els integrants de la trama, ubicada principalment a Lloret de Mar. Es tracta d'una organització amb una clara estructura jeràrquica i que comptava amb un cap que dirigia des de Rússia.

Ajudes a clubs esportius de la zona

El responsable de l'organització a l'estat era un ciutadà rus, Andrei Petrov, que havia creat una sèrie d'empreses que, comptant amb la col·laboració i assessorament de nombroses persones, s'havien infiltrat en el teixit econòmic i social de la zona, realitzant múltiples operacions i, inclús, finançant alguns clubs esportius de la zona.

La Guàrdia Civil ha descobert evidències que la màfia compta amb societats estratègicament situades a països com les Illes Seychelles, Xipre, República Eslovaca i Illes Verges Britàniques, entre d'altres.

També s'han detectat relacions amb grups criminals russos com Solntsevskaya i Solomonskaya. Hi ha indicis que els vincularien amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI americà.

L'operació ha estat dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.