Quatre detinguts a Lloret en una operació contra la màfia russa

La Guardia Civil està registrant l'Ajuntament

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de quatre persones relacionades amb la màfia russa a Lloret de Mar (Selva). Les indagacions, realitzades en coordinació amb la Fiscalia Anticorrupció, se centren en activitats de blanqueig portades a terme pels arrestats que haurien blanquejat fins a 50 milions d'euros. Entre els detinguts hi ha Andrei Petrov, líder de la xarxa que compta amb un negoci al municipi.

També s'ha detingut al seu pare i la seva secretària. La quarta persona detinguda és l’arquitecta Pilar Gimeno, la qual no té cap vinculació amb l’Ajuntament. El seu despatx, ubicat a Finques Gimeno (passeig Agustí Font), està precintat i la policia s’hi troba en el seu interior.

En aquests moments els agents es troben a l'Ajuntament de Lloret reclamant documentació sobre projectes urbanístics relacionats amb els detinguts. A hores d'ara no s'ha realitzat la detenció de cap càrrec públic i des d'alcaldia apunten estar "tranquils". Quatre agents de la Guàrdia Civil s'han personat per sorpresa a dos quarts de nou del matí a les dependències municipals i han iniciat la investigació.
 

Foto © Nova Ràdio Lloret