Detingut el president del Club d'Hoquei de Lloret per relació amb la màfia russa

La Guàrdia Civil també ha detingut una segona persona, el cunyat del suposat cap de la trama, Andrei Petrov

Un dels detinguts divendres és el cap del grup, l'empresari rus Andrei Petrov, acusat de blanquejar 50 milions d'euros a través d'un entramat d'empreses, en les que s'inclouen gasolineres, restaurants i immobiliàries.

Pel que fa a la seva presumpta vinculació amb el Club d'Hoquei, es dóna el cas que l'empresa de Petrov, DDC, era un dels patrocinadors del Club d'Hoquei de Lloret, així com també del Club de Futbol, i la seva marca apareixia impresa a les samarretes dels jugadors. La vicepresidenta del Club d'Hoqueig és Guadalupe Oliva Pujol, la dona de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo.

Petrov, a qui se li ha intervingut un kalashnikov, declararà dilluns davant de l'Audiència Nacional espanyola. L'operació està dirigida pel jutge Eloy Velasco.

El jutge sospita que, en dos anys, la suposada xarxa hauria blanquejat 56 milions d'euros invertint en negocis immobiliaris, de restauració, en benzineres i en locals comercials. Segons sembla, la xarxa actuava a tot Catalunya però la seu es trobava a Lloret de Mar.

Les empreses investigades de la xarxa de la màfia russa estaven vinculades, segons les investigacions policials, amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI. La xarxa es dedicava a blanquejar fons procedents de Rússia i tenia vinculacions amb dues organitzacions criminals d'aquest país anomenades Solntsevskaya i Solomonskaya.

Durant l'operació es va intervenir també al domicili del presumpte líder un fusell Kalashnikov. Posteriorment, els agents de la Guàrdia Civil van personar-se també a l'Ajuntament de Lloret de Mar per sol·licitar documentació sobre diverses persones i informació de les empreses que, suposadament, servien per blanquejar els diners.

Un dels projectes executats per l'empresa de Petrov, DDC, va ser la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. Una decisió que l'oposició ja va criticar en un ple del 2009 perquè consideraven que estaven fent un "vestit a mida" d'una empresa privada en detriment dels interessos municipals.