Protecció Civil calcula que 9.500 persones de 38 municipis continuen encara sense llum

Divereses poblacions del Gironès han millorat la seva situació al llarg de la passada nit

El restabliment del corrent elèctric és encara provisional en moltes de les zones afectades, atès que es basa en el funcionament de grups electrògens. Amb tot, i segons Protecció Civil, cap municipi es troba totalment sense electricitat, i la manca de servei és únicament parcial.

La situació, assegura la DGPC, 'ha millorat especialment aquesta nit', ja que la població de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) ha pogut recuperar el subministrament elèctric, i a poblacions com Vilobí d'Onyar (la Selva) s'ha passat de 3.000 a 400 les persones afectades; i a Caldes de Malavella (la Selva), de 3.500 a 200 persones.

Malgrat tot, Protecció Civil segueix recomanant als ciutadans que tinguin segones residències a les zones afectades per la manca de fluït elèctric i s'hi vulguin desplaçar, que s'abstinguin de fer-ho i posposin el viatge fins que la situació elèctrica estigui normalitzada. També aconsellen evitar els desplaçaments a les zones boscoses de les comarques més afectades per la nevada, ja que es poden trobar amb pistes forestals o camins tallats per la caiguda d'arbres, i hi ha el risc de què puguin caure branques i causar danys personals o materials.