Portbou vol denunciar Fecsa-Endesa després de quatre dies sense llum pel temporal de neu

L'alcalde assegura que l'empresa els va prometre tres generadors i al final s'han quedat sense

'Prèviament, ho he de consultar amb l'assessoria jurídica de l'Ajuntament i vull parlar amb altres alcaldes de la zona però estem disposats a presentar aquesta denúncia', va insistir Vega. 'Principalment, pel fet que la companyia elèctrica ens digui una cosa que no és certa, que ens prometi que venen tres generadors i després no venen', va assenyalar l'alcalde de Portbou, que va reconèixer que són 'conscients' que hi ha una avaria molt important al municipi. 'Han caigut quatre torres de llum i sé que hi estan treballant de valent. De fet, aquest dijous han reforçat el torn de treballadors', va comentar Vega, que va assegurar que l'última promesa de Fecsa-Endesa és que la llum es recuperaria a partir de les tres de la tarda.

'Són les quatre i encara no ha vingut però els hi donarem una mica més de marge', va puntualitzar l'alcalde de Portbou, que va apuntar que la població ja no aguanta un dia més sense electricitat. 'La veritat és que ja tenim una part de la població, sobretot la gent gran, que comença a tenir algun problema d'hipotèrmia. Avui al matí hem hagut d'anar a rescatar vàries persones a casa seva perquè no tenen sistema de calefacció i s'ha hagut d'habilitar una sala al centre cívic per acollir-los', va explicar Vega, que també va recordar la difícil situació de comerços i establiments de restauració.

'Les càmeres frigorífiques ja no aguanten el menjar. Sort que la carretera està neta i han pogut venir els camions de subministrament per tal que no faltés menjar, ni beguda, ni aigua. Però ara la situació ja és preocupant', va afirmar l'alcalde de Portbou, que finalment va agraïr a la companyia Renfe per habilitar una sala de l'estació. 'Han posat a disposició de la gent una sala amb cuina i dutxes per si algú necessita anar-hi. I, més o menys, així ens anem espavilant', va finalitzar Vega.