Huguet amenaça en sancionar a les elèctriques en el cas que tinguessin les torres en mal estat

El conseller ha afirmat que és necessari fer autocrítica per la gestió del temporal

Sancions dures si han incomplert la normativa de seguretat. Huguet ha recordat a Red Eléctrica i a Endesa que han oberts investigacions per esbrinar si les torres que han patit desperfectes arran del temporal tenien mancances de manteniment. Si es demostrés, s'enfrontarien a multes elevades tot i que el conseller no ha volgut avançar de quant podrien ser. Una segona opció, és que la normativa sigui 'massa laxa' i permeti que les torres que sostenen els cables conductors d'electricitat i que estan situades a menys de 500 metres d'altitud no estiguin prou protegides.

'Si no són nevades seran ventades o pluges torrencials o sequeres', ha afirmat el conseller que explica que hi haurà d'haver una normativa més restrictiva que reforci l'estructura de les torres per evitar que, en el futur, hi pugui haver una situació semblant. Josep Huguet ha explicat que els empresaris afectats pels talls del subministrament elèctric podran reclamar compensacions per la manca de llum. El seu Departament, juntament amb les Cambres de Comerç, vehicularà a partir d'aquest moment totes les reclamacions dels empresaris. 'Ja ho vam fer a Barcelona i ho tornarem a fer', ha explicat Huguet.

El conseller ha lamentat que, en el moment que un grup català va voler adquirir la majoria d'una companyia elèctrica, es comencés una campanya en contra des de Madrid. 'Ara ens manen des de Madrid i amb capital d'una empresa pública d'Itàlia. Pitjor no podria anar', ha lamentat Huguet.

Certa autocrítica

El conseller Josep Huguet ha afirmat que cal fer certa autocrítica i entendre les queixes dels ajuntaments que s'han sentit abandonats. 'Hi ha hagut problemes de comunicació i s'han de corregir', ha admès el conseller. Huguet s'ha reunit aquest divendres amb empresaris dels sectors turístics de la Costa Brava.

Els empresaris li han demanat que transmeti al Govern que voldrien fer un pla d'ocupació amb aturats de les comarques gironines per netejar els boscos i que també demanen una ampliació del període de crema d'arbustos per evitar que els boscos siguin un 'polvorí' cara a l'estiu.