El PSC adverteix que Girona pot perdre el nou Trueta per manca de terrenys

El partit acusa CiU d"'incomplir" l'acord establert sobre aquest tema

"Si el nou hospital se'n va de Girona, serà responsabilitat única i exclusiva d'aquest equip de govern, que ha incomplert el compromís adquirit". Així de contundent s'ha mostrat la cap de l'oposició, Pia Bosch, que ha acusat l'alcalde de no "lluitar" per aconseguir que el projecte es quedi a la ciutat. "Si fos alcaldessa, estaria lluitant-hi cada dia perquè es fes aqúi", ha dit. I ha advertit que si l'Ajuntament no fa el pas i ofereix els terrenys, "ja hi haurà altres municipis que ho faran". Per Bosch, aquest és un projecte molt atractiu i de fet ja hi ha altres ajuntaments que han ofert alternatives des de fa temps.

Des del PSC, es valora com a "inconcebible" i de situació "kafkiana" que CiU no hagi donat a conèixer el seu posicionament encara. Segons Bosch, "té més ganes la conselleria d'ubicar el nou hospital a Girona que el propi ajuntament; no ho podem entendre". És per això, que reclamen que l'equip de govern posi sobre la taula els terrenys de la nova ubicació si és que no volen acceptar el projecte del tripartit, que al seu entendre és la millor opció.

L'incompliment de l'acord

Pia Bosch ha començat la seva intervenció recordant l'acord a què va arribar el PSC i CiU perquè pogués aprovar el cartipàs. Entre els punts acordats, n'hi havia un dedicat explícitament a l'hospital Josep Trueta on es deia que CiU es comprometia a "posicionar-se clarament a favor" de la construcció del nou hospital com un dels equipaments "més importants per la ciutat i l'àrea urbana" juntament amb el compromís del "manteniment del nou hospital al terme municipal de Girona". Ara, els socialistes consideren que s'està "incomplint" clarament.

Per altra banda, han denunciat que les instal·lacions de l'actual hospital Josep Trueta s'estan "degradant" perquè no s'estan fent els treballs "mínims" de manteniment que calen. Han posat l'exemple de la memòria de l'ICS del 2011, on es deia que aquest centre va ser el que va rebre menys inversió de manteniment durant aquell any.

Sens notícies de la comissió

El mes de juny, el Govern va demanar a l'Ajuntament de Girona que busqués terrenys alternatius on construir-hi tant el nou Hospital Josep Trueta com el campus de Medicina de la UdG. Ja aleshores, Boi Ruiz va explicar que es constituiria una comissió de treball que avaluaria els possibles emplaçaments. Ara, la comissió ja està constituïda però des del PSC asseguren no tenir-ne cap coneixement, només el que llegeixen a la premsa.

Entre la ronda de contactes que el PSC està duent a terme amb actors relacionats amb aquest tema des de diferents àmbits, hi ha la reunió que demà està previst que Pia Bosch mantingui a Brusel·les per buscar ajuts europeus. El pròxim 19 d'octubre també hi ha prevista una jornada a Girona amb experts i representants europeus per parlar del Trueta.