Red Electrica i Fecsa-Endesa preveuen restablir avui el servei elèctric als 120 municipis afectats

Els municipis gironins són els que més han patit els efectes de la caiguda d'electricitat

Fonts de Red Eléctrica Espanyola han explicat que els danys que han causat la desconnexió de la línia d'alta tensió que subministra la xarxa de Vic (Osona) a Juià (Gironès) són 'ruptures de la fibra òptica' qualificades com a 'incidències menors'. Unes incidències que la companyia assegura poder tenir resoltes en les properes hores i poder així restablir el subministrament elèctric abans de finalitzar el dia.

Un cop restablert el servei de la línia d'alta tensió, que alimenta la xarxa de Fecsa-Endesa, aquesta segona companyia podrà anar restablint també el servei elèctric als seus 220.000 usuaris de la demarcació de Girona i algunes comarques de la Catalunya Central que estan sense llum des d'aquest dilluns a la tarda. Un restabliment que segons han explicat fonts de la companyia es durà a terme de forma progressiva.

El Govern exigirà responsabilitats si n'hi ha

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha emplaçat les companyies elèctriques Red Eléctrica i FECSA-Endesa a explicar els motius de l'avaria abans de les 12.00 hores d'aquest dimarts. El Govern 'exigeix que es restableixi el subministrament elèctric als 220.000 abonats dels més de 120 municipis que segueixen sense llum'. Saura ha assegurat que després estudiaran 'si cal exigir responsabilitats a les companyies elèctriques'.

REE no sap on està l'origen de l'avaria

Red Eléctrica de Espanya, companyia que gestiona la línia d'alta tensió que s'ha desconnectat, continua aquest dimarts treballant per localitzar l'origen de l'avaria. Segons han explicat fonts de l'elèctrica, durant la passada nit es va poder arribar, amb l'ajuda dels Mossos i els Bombers, al cable que havia caigut a l'AP7 comprovant que no era en aquest punt on havia quedat afectada la líni d'alta tensió que subministra la xarxa de Vic (Osona) a Juià (Gironès).

La companyia doncs continua destinant recursos tècnics i humans per localitzar l'avaria. De fet, cap a les nou del matí, un helicòpter ha sortit de l'aeroport de Sabadell per sobrevolar la infraestructura i localitzar l'origen de l'incident per poder, tot seguit, comprovar-ne la seva afectació i, poder, per tant, tenir una previsió sobre quan es podrà restablir el sevei.