Els accessos a Girona bloquejats, la línea de tren tallada i el transport públic no funciona

A molts barris de la capital del gironès la neu ha fet caure arbres que han bloquejat els carrers

La mobilitat a Girona s'ha fet impossible aquest dilluns ja que pràcticament tota la ciutat ha quedat incomunicada. Els accessos d'entrada i sortida s'han col·lapsat, la línia de tren s'ha tallat a causa d'un arbre que ha caigut a la via, i el transport públic urbà i interurbà ha deixat de funcionar. Els últims autobusos que han funcionat han tingut problemes per accedir a l'estació de Girona, i en molts casos o han quedat estancats a la via o han xocat amb material urbà.

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Girona, encapçalat per l'alcaldessa, Anna Pagans, ha destacat que tots els equipaments cívics i culturals municipals, on s'hi inclouen centre cívics, biblioteques i instal·lacions esportives, s'han tancat, i l'únic equipament que resta obert fins a la nit d'aquest diumenge és el Pavelló de Fontajau 'per si es necessitès per alguna emergència', ha remarcat l'alcaldessa. És probable que les persones que han quedat col·lapsades a l'entrada i a la sortida de la capital del Gironès necessitin allotjament per passar aquesta nit.

Les màquines llevaneus i les motos anivelladores treballen intensament per retirar la neu de les vies principals, com la carretera de Barcelona, la via de Jaume I, o la zona de l'Hospital Josep Trueta, perquè la circulació, que es desaconsella, sigui el més normal possible. A moltes zones de la ciutat com Sant Daniel, Taialà, Montilivi, o Font de la Pòlvora s'hi ha hagut de fer neteges especials a causa de la caiguda d'arbres, que en molts casos col·lapsaven la via.

Dimarts no hi haurà classe

Tots els centres educatius han tancat les seves portes a primera hora de la tarda, després d'oferir el servei de menjador als alumnes que ho volguessin. Aquest dimarts es preveu que les escoles no obrin i que els nens no tornin a les aules fins que les condicions meteorològiques es normalitzin.

Problemes d'accès a moltes zones

Des de l'Ajuntament de Girona han remarcat als ciutadans que no agafin el cotxe ni passegin pels carrers si no és d'extrema necessitat, ja que la ciutat ha quedat impracticable.

L'inspector en cap de la Policia Local, Josep Palouzié, ha explicat que les zones altes de la ciutat han quedat aïllades i només s'hi pot accedir amb l'ús de cadenes. Els cossos d'emergència han estat barrant el pas als vehicles que no en portaven. Aquests indrets són Montjuïc, Torre Gironella, el Puig d'en Roca i zones de Montilivi i de Palau. Palouzié ha remarcat que les màquines llevaneus treballen 'intensament' a les principals vies de la ciutat i que si deixa de nevar i la calçada es comença a gelar l'empresa Musersa començarà a tirar salt als vials per tal que els cotxes no patinin.

La Comissió d'Emergències de l'Ajuntament de Girona s'anirà reunit al llarg del que duri el temporal. D'altra banda, des del consistori han destacat que tots els ciutadans es poden assabentar del que va succeïnt a la ciutat a través del web municipal.