La nevada insòlita a la ciutat de Girona va registrar gruixos de fins a 20 centímetres

El temporal es va iniciar a les nou del matí i es va allargar fins les set del vespre

  • Els ponts de Girona també han quedat emblanquinats © Nadeia Balsalobre
    Els ponts de Girona també han quedat emblanquinats © Nadeia Balsalobre
  • Gruix de neu important en aquesta terrassa situada a la pujada de la Torrassa © Josep Llach Pagès
    Gruix de neu important en aquesta terrassa situada a la pujada de la Torrassa © Josep Llach Pagès
  • La neu ha dificultat una correcte recepció de TDT a moltes llars © M.Estarriola
    La neu ha dificultat una correcte recepció de TDT a moltes llars © M.Estarriola
  • Els vehicles han perdut adherencia al carrer de la Rutlla © Carla Varderi
    Els vehicles han perdut adherencia al carrer de la Rutlla © Carla Varderi
Girona no veia nevar amb tanta intensitat des del 12 de gener de 1985. La gran nevada que ha emblanquinat aquest dilluns la ciutat ha causat problemes en la mobilitat, ja que els accessos d'entrada i sortida de Girona es van col·lapsar, el transport públic urbà i interurbà no funcionaven  i la línia ferroviària va quedar tallada a causa d'un arbre que va caure a la via.

Els gruixos de neu que han quallat a les vies de la capital del Gironès han arribat fins els 30 centímetres de neu. Tot i que les màquines llevaneus han retirat bona part de la neu que ha cobert les vies principals, molts vehicles circulaven amb cadenes pels carrers del centre de la ciutat.  El temporal de neu ha causat també problemes per rebre el senyal de televisió, i la telefonia mòbil ha fallat en moltes ocasions tan a la ciutat de Girona com els municipis de Banyoles, Porqueres i Figueres, entre altres. A més, durant tota la tarda hi ha hagut pujades i baixades de tensió que han deixat a les fosques moltes llars de les comarques gironines.

A primera hora de la tarda molts comerços ja van decidir baixar les persianes i van tancar les portes ja que els carrers de Girona estaven pràcticament deserts. Només algun curiós va aprofitar per fotografia el paisatge insòlit que ha mostrat aquest dilluns la ciutat, mentre grups de nens jugaven a tirar boles de neu. Encara podran seguir-hi jugant al llarg d'avui, ja que se suspenen les classes fins que la meteorologia permeti tornar a la normalitat. Per la seva banda, la Policia Local de Girona ha patrullat pels carrers durant tota la tarda avisant per megafonia a tots els ciutadans que no agafessin  el vehicle si no és estrictament necessari. Aquesta és una altra imatge insòlita que ha deixat aquest dilluns el temporal de neu a la ciutat de Girona.

Allotjats a Fontajau i hotels


Un total de 250 persones que per culpa del temporal no han pogut agafar el tren s'han allotjat aquesta nit al Pavelló de Fontajau i en hotels de la ciutat. Un total de 50 persones que són majors de 65 anys o amb problemes de mobilitat, han estat desplaçades a hotels de la ciutat on se'ls ha donat de sopar. D'altra banda, el Pavello Municipal de Fontajau ha allotjat les 200 persones restants, a qui també se'ls va lliurar sopar, beguda, mantes, matalassos i estores. A partir de les 7 del matí d'aquest dimarts s'han traslladat amb autobusos fins a l'estació de tren de Girona. L'Ajuntament de Girona s'ha encarregat de gestionar l'allotjament d'aquestes 250 persones que no han pogut agafar el tren.