Detingut a Figueres un conductor begut i amb el permís suspès que duia droga i objectes robats

La investigació continua oberta per determinar la procedència d'alguns dels objectes

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 26 anys i de nacionalitat espanyola, a Figueres (Alt Empordà) per conduir begut, amb el permís suspès i portar droga i objectes robats al cotxe. Els fets van passar el 12 de novembre cap a les dotze de la nit en un control a l'N-260 que els mossos havien muntat.

Durant l'operatiu, els agents van aturar una furgoneta que augmentava la velocitat en acostar-se al control. Un cop aturada, van comprovar que de l'interior en sortia una forta olor de marihuana i alcohol. Per això, van escorcollar el vehicle i li van fer la prova d'alcoholèmia al conductor. El test va donar un resultat positiu d'1,06 mg/l en aire expirat, gairebé quatre vegades per sobre del màxim permès, que era de 0,25. A més, van comprovar que circulava amb el permís retirat judicialment.

Durant l'escorcoll van trobar una tina de ceràmica de grans dimensions, dos morters de pedra, un rellotge, una formigonera petita, paquets de llistons, testos, sorra, focus, material divers per fer una plantació de marihuana i set bosses d'escombraries que contenien 16 kg de marihuana, valorada en més de 28.000 euros.

Posteriorment, van saber que part dels objectes localitzats havien estat sostrets en un robatori amb força, comès entre el 19 i 27 de juliol, en una casa a Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà).

La investigació no es dona per tancada a l'espera de saber la procedència dels altres objectes que transportava.

Els Mossos el van tenir com a presumpte autor de diversos delictes. Un per conduir amb una taxa penalment punible i amb el permès suspès, un contra la salut pública per tràfic de drogues i un per robatori amb força. L'arrestat, amb antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el 13 de novembre.