Minut de silenci a Lloret de Mar per condemnar el crim dels dos infants en un hotel del municipi

La mare, Lianne Smith, ha estat traslladada a Barcelona per a escorcollar el seu domicili

El minut de silenci per condemnar el crim que va acabar amb la vida dels dos infants britànics s'ha convocat a les 10.55 del matí. Puntualment, els diferents regidors del consistori –l'alcalde no hi ha pogut assistir- han sortit a la Plaça de la Vila, on s'han trobat amb diversos ciutadans que s'han unit a l'acte. En total, l'acte ha concentrat al voltant d'una cinquantena de persones. Mentre a través d'un altaveu sonaven els acords d'El Cant dels Ocells, les persones han guardat silenci i –passat el minut- han aplaudit. El segon tinent d'alcalde del municipi, Ignasi Riera, ha fet un breu discurs per transmetre el condol a la resta de la família i a tots els anglesos –turistes o residents- que hi ha a la població.

'Volem transmetre el condol de Lloret de Mar i dir a tota la família que estem al seu costat; la població se sent afligida per aquesta situació', ha declarat el tinent d'alcalde. Ignasi Riera també ha volgut ressaltar que 'Lloret de Mar és una població acollidora', en referència al fet que el crim no taqui la imatge del municipi, i ha conclòs que des de l'Ajuntament 'continuarem col•laborant amb el què faci falta per esclarir els fets'.

La mare dels dos nens, Lianne Smith, continua detinguda a les dependències dels Mossos d'Esquadra de Blanes (Selva). El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha confirmat aquest dijous que la dona –que va confessar haver mort els nens asfixiant-los- passarà a disposició judicial demà al matí.

Això suposa allargar al màxim el termini de 72 hores que preveu la llei perquè els detinguts es trobin davant el jutge. Joan Boada, que ha recordat que el cas està sota secret de sumari, s'ha limitat a indicar que 'estan en contacte permanent amb la policia britànica' a l'hora de portar a terme la investigació.

Aquest mateix dijous també està previst que els forenses facin l'autòpsia als cadàvers dels dos nens, Rebecca (de 5 anys d'edat) i Daniel (de només onze mesos). L'examen dels cossos, que es farà a l'Institut de Medicina Legal de Girona, haurà de determinar les causes de la mort –la mare diu que els va asfixiar amb una bossa de plàstic-, veure si algun dels nens havia patit abusos, i extreure teixits que s'enviaran a analitzar per veure si Lianne va sedar els dos petits abans de matar-los.

Confiava en Smith

El cas de la mort dels dos infants a l'habitació 101 de l'Hotel Miramar va fer un tomb aquest dimecres, després que es conegués que Lianne era l'actual dona del pederasta més buscat a Anglaterra. La parella es trobava desapareguda des del 2007 i vivia en un pis de la Travessera de Gràcia de Barcelona. L'home, Martin Anthony Smith, era el pare dels dos infants, el petit dels quals va néixer després que s'escapolissin de Gran Bretanya.

Segons la premsa britànica, Smith tenia dictada ordre de crida i cerca per violar una menor, intentar-ho amb una segona, atemptar contra la integritat moral d'una tercera i assetjar-ne sexualment una quarta. Després de dos anys de fugida, els Mossos d'Esquadra el van detenir el passat 7 de maig.

Precisament, després de la detenció –segons publica el diari 'Daily Mail'- Lianne Smith es va posar en contacte amb un periodista per refermar la seva confiança en la seva parella. 'Si hagués tingut un mínim dubte, hauria posat fi a la nostra relació', va declarar aleshores la suposada parricida.

D'acord amb el rotatiu britànic, durant la conversa, Lianne Smith es mostrava aterrida perquè li traguessin la custòdia dels seus dos fills. La dona també va dir: 'Realment, no sé com ho faré per arreglar-me-les a partir d'ara... No sé quins seran els meus plans. Estic tractant de refer-me i veure què fer'. Durant els dos anys que la parella va estar desapareguda, Lianne es dedicava a donar classes d'anglès a Barcelona.

Trasllat de la parricida a Barcelona per escorcoll

Els Mossos d'Esquadra han traslladat aquest matí la parricida confessa de Lloret de Mar (Selva), Lianne Smith, fins al domicili que compartia amb la seva parella, un dels pederastes britànics més buscats, per fer un escorcoll al pis. D'ençà que dimarts va confessar haver asfixiat els dos fills –una nena de 5 anys i un nen d'onze mesos-, la dona es troba a la comissaria de Blanes, pendent de passar a disposició judicial. Lianne i la seva parella, Marthin Anthony Smith, van fugir del Regne Unit l'any 2007, i des d'aleshores vivien en un pis del número 368 de la Travessera de Gràcia de Barcelona. Durant aquest temps, l'home pràcticament no sortia al carrer i la dona es dedicava a fer classes d'anglès.