La Guàrdia Civil inicia la inspecció de la platja on van morir ofegats els dos menors a Roses

Els GEAS estudien el fons marí

Agents de la Guàrdia Civil pertanyents als Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), han iniciat la inspecció de la platja de la Punta de Roses (Alt Empordà) on hi van morir ofegats dos menors de sis i set anys respectivament aquesta setmana.

Els membres del cos han iniciat l'estudi del fons marí en el punt on suposadament s'haurien ofegat per tal d'elaborar l'atestat que posteriorment entregaran al jutjat.

Des de l'Ajuntament de Roses han assegurat que, un cop tinguin el resultat de la investigació i se sàpiga la seqüència dels fets, es valorarà si s’han de prendre mesures concretes en aquesta platja com ara el seu tancament, acció però que vindrà determinada en última instància per Costes del Ministeri espanyol.

Segona mort ahir al vespre

El nen de 6 anys que va quedar en estat crític després d'ofegar-se dilluns ha mort a l'hospital Josep Truetasegons s'ha conegut avui.

Tant a ell com a l'altre menor –un nen de 7 anys- els van traslladar amb helicòpter fins al centre. Els sanitaris no van poder fer res per salvar la vida al nen de 7 anys, que va morir hores després de l'ofegament. El segon menor va ingressar a la UCI en estat crític. Segons fonts hospitalàries, aquest dijous al vespre ha mort. Els fets van tenir lloc poc abans de tres quarts de set de la tarda de dilluns. El telèfon 112 van rebre l'avís que hi havia dos infants que s'havien ofegat i estaven inconscients a la sorra.

Quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), el metge del CAP i dos helicòpters medicalitzats s'hi van desplaçar ràpidament per fer les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Els dos nens van ser traslladats a l'hospital, on el de 7 anys va perdre la vida poques hores després.

L'altre, de 6 anys, va ingressar a la UCI en estat crític i aquest dijous al vespre ha mort. La platja no disposava de servei de socorrisme.

Fins al lloc també es van desplaçar efectius de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, que és qui s'encarrega de la investigació. També hi van anar membres de l'equip de psicòlegs del SEM per atendre els familiars dels menors.