Dos menors en estat crític després d'ofegar-se a la platja de Roses

Han estat traslladats en helicòpter al Trueta

[ACTUALITZACIÓ 30/06 10h] Dos nens, un de set anys i l'altre d'uns sis, ambdós veïns de Figueres, han estat traslladats a l'Hospital Trueta de Girona en estat crític després que s'hagin ofegat a la platja de la Punta, a tocar del port de Roses (Alt Empordà).

Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de set de la tarda, i segons ha informat fonts municipals, un cop se'ls ha tret de l'aigua se'ls ha practicat maniobres de reanimació durant una hora. Les primeres informacions apunten que els pares han deixat els dos nens jugant a la platja i que al cap d'una estona s'han girat i els han vist surant a l'aigua. Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han explicat a aquest diari que ambdós nens han pogut ser recuperats amb les maniobres abans de ser traslladats.

Sembla que han estat els mateixos pares dels dos nens, que no tenen vincle familiar, els que els han tret inconscients de l'aigua. Després han acudit a l'indret efectius del SEM, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local i de la Guàrdia Civil.

Un cop s'ha recuperat els dos nens amb les maniobres de reanimació, dos helicòpters del SEM els han traslladat en estat crític a l'hospital Trueta de Girona.

Mor un dels dos nens que estava en estat crític després d'ofegar-se a la platja de la Perola de Roses

A banda dels dos helicòpters medicalitzats, el SEM també ha activat quatre unitats terrestres i el metge del CAP. També s’ha activat l’equip de psicòlegs.