Mor un dels dos nens que estava en estat crític després d'ofegar-se a la platja de la Punta de Roses

Els fets han tingut lloc a la tarda

[ACTUALITZAT 30/06 10h] Ha mort un dels dos nens que han quedat en estat crític després d'ofegar-se a la platja de la Punta de Roses (Alt Empordà) aquesta tarda, segons fonts de l'Hospital Josep Trueta. La víctima tenia set anys. Continua ingressat l'altre menor, de sis. Ambdós són veïns de Figueres.

Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de set i, segons fonts municipals, un cop se'ls ha tret de l'aigua se'ls ha practicat maniobres de reanimació una hora. Les primeres informacions apunten que els pares han deixat els dos nens jugant a la platja i que al cap d'una estona s'han girat i els han vist surant a l'aigua. Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han explicat a aquest diari que ambdós nens han pogut ser recuperats amb les maniobres abans de ser traslladats.

Sembla que han estat els mateixos pares dels dos nens, que no tenen vincle familiar, els que els han tret inconscients de l'aigua. Després han acudit a l'indret el SEM, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local i de la Guàrdia Civil. Un cop s'ha recuperat els dos nens amb les maniobres de reanimació, dos helicòpters del SEM els han traslladat en estat crític a l'hospital Josep Trueta de Girona.

A banda dels dos helicòpters medicalitzats, el SEM també ha activat quatre unitats terrestres i el metge del CAP. També s’ha activat l’equip de psicòlegs.

La platja encara no disposava ahir de servei de socorrisme.

Es tracta de la segona mort d’aquest estiu a les platges catalanes. La primera víctima mortal va ser un home de 89 anys el dia 23 de juny a la platja de Somorrostro de Barcelona.