Mena anima als catalans a gaudir de l'Alt Empordà en el seu temps d'oci

El sector turístic impulsarà iniciatives de promoció com ara una trobada a Perpinyà per donar a conèixer els productes vinícoles de la zona

El conseller ha explicat que els centres de promoció turística informaran a les agències i operadors de l'estranger que la situació s'està "normalitzant" i que el sector està en plena activitat. Segons ha explicat, els mercats no distingeixen geogràficament l'indret on han tingut lloc els incendis i per això entén que cal donar tota la informació necessària. "Superarem la situació i segur que a mig termini tindrem el territori a disposició dels que ens vulguin visitar d'Europa i Catalunya", ha dit.

Per altra banda, ha anunciat que durant la reunió mantinguda amb els representants del sector turístic han sorgit iniciatives positives, entre les quals figura una campanya de promoció a Perpinyà la pròxima tardor per donar a conèixer els productes de la DO Empordà on també convidaran a les persones i institucions que han col·laborat en l'extinció.

Poca afectació del sector

El vicepresident del Patronat de Turisme de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, ha reconegut que hi ha "preocupació" al sector. Si bé ha assenyalat que l'afectació del sector no és molt elevada, ha recordat que darrere de les incidències hi ha "persones, empreses i situacions dramàtiques" com és el cas dels dos càmpings que han quedat totalment calcinats. També ha lamentat les víctimes mortals que s'han cobrat els incendis.

Tot i això, Giraut ha volgut transmetre un missatge optimista tot dient "esperem veure verdejar aquesta cendra negra". També ha explicat que fins ara només han tingut cancel·lacions puntuals de reserves per aquest cap de setmana que s'han concentrat sobretot a la part nord de la Costa Brava.