Els nens desallotjats per l'incendi dibuixen bombers amb somriures

Els 120 joves alemanys que han passat la nit al pavelló de Figueres marxen a un nou càmping, a Sant Pere Pescador

  • Els joves alemanys desallotjats del càmping d'Albanyà © ACN
    Els joves alemanys desallotjats del càmping d'Albanyà © ACN
  • El record plasmat en dibuix d'un dels nens desallotjats pel foc © ACN
    El record plasmat en dibuix d'un dels nens desallotjats pel foc © ACN

L'avanç voraç de l'incendi de l'Alt Empordà va obligar a desallotjar milers de persones de cases, urbanitzacions i càmpings. El pavelló de Figueres, hi han passat la nit unes 250 persones, entre ells molts infants o joves que han aconseguit fer passar les hores més ràpid gràcies a la col·laboració de monitors voluntaris que els han organitzat activitats.

Una d'aquestes activitats han deixat una paret del pavelló de Figueres decorat amb dibuixos on els infants han plasmat els seus records del foc. Arbres somrient perquè els bombers aconseguien apagar les flames abans de calcinar-lo, càmping amb flames de fons i avions creuant el cel descarregant flames són alguns dels dibuixos que han fet. Sanchiz ha destacat que tots els nens que han dibuixat bombers ho han fet amb un somriure als llavis.

Entre les persones que han passat la nit al pavelló de Figueres hi ha 120 joves alemanys que estaven a un càmping d'Albanyà que van haver de desallotjar per la proximitat amb el foc. El seu monitor ha explicat que en cap moment van tenir por ni hi va haver situacions de pànic. "Estàvem rodejats de fum però ni vam veure el foc", ha explicat el monitor.

Després d'una nit a Figueres, han decidit continuar la seva estada a Catalunya, però serà en un altre càmping, a Sant Pere Pescador. "Lluny del foc", detallava el monitor. La previsió més optimista és que tothom estigui reallotjat a la nit i que no hi hagi d'haver cap persona que passi la nit al pavelló. Tot i això, si cal, asseguren que seguiran al peu del canó.