El foc continua actiu en alguns punts però el perímetre no ha progressat

Els mitjans aeris s'han incorporat a primera hora

Per part de Bombers de la Generalitat, en aquests moments treballen a la zona del foc unes 150 dotacions terrestres i nou mitjans aeris. En aquest sentit, el dispositiu també compta amb el suport de 5 mitjans aeris francesos, cinc mitjans més del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, quatre de la comunitat valenciana, un d'Andorra i un de Mallorca.

El dispositiu també compta amb efectius terrestres de Bombers d'altres administracions, Agrupacions de Defensa Forestal, efectius de la Unitat Militar d'Emergències i del Ministeri de Medi Ambient, Mossos d'Esquadra, policies locals, tècnics i voluntaris de Protecció Civil i membres de Creu Roja, unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques, etc.

Durant les últimes hores, les temperatures han baixat, les humitats relatives han pujat lleugerament i el vent ha estat suau. La previsió és que al llarg del matí el vent segueixi en calma i els Bombers estaran amatents a l'entrada d'una lleugera marinada, cap al migdia. En general, les condicions són bones per seguir treballant a la zona.

En aquests moments, les vies afectades per l'incendi són la GI-500, tallada entre Agullana i la N-II; la GI-502: tallada entre Darnius i la N-II; la GI-504: tallada entre Terrades i Boadella; i la GI-510, tallada entre Terrades i Gerds.

Segons informa el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), fins avui hi ha 64 afectats pels incendis de l'Empordà: quatre víctimes mortals, 27 assistències in situ i 33 trasllats a hospitals i centres d'atenció primària. D'aquests últims, quatre segueixen ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron (dos ferits greus i dos menys greu), i dos greus estan a l'Hospital Trueta.
 

 
Segons informa la Direcció General de Protecció Civil, unes 250 persones han passat la nit al pavelló nou de Figueres. Atès que hi ha persones de nacionalitat francesa, holandesa i alemanya, s'ha avisat els consolats dels països respectius.


Segons les darreres dades facilitades pel Cos d'Agents Rurals la superfície afectada seria de més de 13.800 hectàrees de 17 municipis (la Jonquera, Agullana, Darnius, Boadella i les Escaules, Terrades, Llers, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Masarac, Cabanes, Biure i Pont de Molins). D'aquesta superfície, la majoria correspon a arbrat (51%), conreu (22%) i matollar (19%).

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d'Emergència 1 el Pla Infocat.