10 anys de presó per al jove que va matar un noi a Salt clavant-li un tornavís al cap

Anderson Jair Sinisterra haurà d'indemnitzar amb 100.000 euros la tia i el cosí de la víctima

La sentència recull el veredicte del jurat popular que va declarar Anderson Jair Sinisterra culpable dels fets que li imputaven la fiscalia, l'acusació particular i l'acusació popular. Així, la sentència considera provat que a quarts de 8 de la matinada del 13 de març del 2011, l'acusat i la víctima -que no es coneixien d'abans- es van trobar a la plaça Onze de Setembre de Salt i van començar a discutir.

La discussió va pujar de to i va desembocar en una baralla. Durant la disputa, Sinisterra va treure un tornavís que duia amagat entre la roba i li va clavar al cap. Com a conseqüència de l'atac, la víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic i una hemorràgia que va acabar amb la seva vida al migdia del dia següent. Segons la sentència, Sinisterra era "coneixedor" de l'avantatge que li donava portar un objecte punxant quan la víctima només anava armat amb els punys.

El dia dels fets, recull la sentència, Anderson Jair Sinisterra tenia el seu autocontrol "moderadament afectat" per la ingesta d'alcohol i cocaïna. Per això, el tribunal li ha aplicat un atenuant d'embriaguesa.

Per aquest delicte, el codi penal preveu una pena de 10 a 15 anys de presó. La sentència ressalta que com que l'agreujant i l'atenuant es compensen, i tenint en compte que Sinisterra és molt jove, no hi ha cap altre motiu que faci incrementar la pena mínima. Per això, el condemna a 10 anys de presó.

Paral·lelament a aquest procediment, la família de la víctima també ha demandat l'hospital Santa Caterina de Salt perquè considera que va actuar de forma negligent quan va avaluar l'estat de la víctima. El jove va arribar a l'hospital amb ambulància però, com que el clivatge va concloure que podia esperar perquè la ferida era petita i no havia perdut el coneixement, el van passar a la sala d'espera. Dues hores després va marxar tip d'esperar.

La sentència no és ferma i es pot recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).