Un testimoni directe del crim de Salt va veure l'acusat agredint la víctima amb un tornavís

Va presenciar la baralla des del balcó de casa seva i va anar a la policia quan es va assabentar que el jove agredit havia mort

L'única sospita que hi havia sobre que l'arma homicida fos un tornavís era que la mateixa víctima va dir a un sanitari del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que l'havien agredit amb la "culata" d'aquesta eina. Llavors, va aparèixer un testimoni que deia que havia presenciat directament l'agressió i assegurava que havia estat amb un tornavís. A més, creia que seria capaç d'identificar l'agressor perquè recordava perfectament com havia anat la baralla i quina roba duia cadascun dels implicats.

El testimoni havia vist la disputa des del balcó de casa seva i va relatar que primer l'ara acusat va donar una puntada de peu al jove i que aquest s'hi va tornar amb un cop de puny. Després, mentre discutien i s'insultaven, l'agressor va treure l'objectiu i li va clavar al cap a la víctima. Els dos van marxar del lloc i van desaparèixer del punt de visió del testimoni. S'havien dirigit fins la plaça dels Colors on la víctima es va desplomar a terra.

El testimoni directe no va donar més importància a la baralla fins que uns dies després va identificar la víctima perquè hi havia cartells penjats per Salt amb la seva fotografia. Quan va ser conscient que potser havia presenciat un crim va anar a la policia que li va prendre declaració. També li van ensenyar unes fotografies amb joves fitxats per la policia que quadraven amb la descripció que havia fet de l'agressor. El va identificar clarament.

Aquest testimoni va ser clau per posar els Mossos d'Esquadra sobre la pista d'Anderson Jair S. P. perquè fins al moment les altres diligències que havien fet no havien donat resultat. A partir de la declaració d'aquest veí, van començar a vigilar el sospitós i li van intervenir el telèfon. Finalment, el van localitzar a Vic on el van detenir. Segons han relatat els agents, quan es va assabentar que l'havien detingut en relació a l'homicidi d'un jove a Salt, no es va sorprendre per l'acusació sinó que va dir, amb to amenaçador: "Qui m'ha denunciat? Me les pagarà".

Aquest dilluns, en la tercera jornada del judici, el testimoni protegit que ha declarat a porta tancada ha detallat el que va veure des del balcó de casa seva el dia dels fets.

No es podia raonar amb ell

També han declarat tres agents de la Policia Local que aquella mateixa matinada van anar fins a casa l'ara acusat perquè havien rebut queixes que hi havia una disputa domèstica. Va ser poca estona abans de la baralla que va acabar amb la vida de la víctima. Segons han explicat els agents, no el van detenir tot i que estava molt alterat perquè no havia comès cap delicte. Han assegurat que "era impossible raonar amb ell" perquè estava molt exaltat, sobretot amb la seva mare.

Anderson Jair S. P. s'enfronta a una condemna de fins a 15 anys de presó per homicidi, la defensa qualifica els fets d'un delicte de lesions i demana 1 any de presó. El judici, que es fa amb jurat popular continuarà demà a l'Audiència de Girona amb la declaració dels forenses.