Comerciants, veïns i Ajuntament de Salt reclamen mà dura amb els delinqüents reincidents

Les associacions de veïns s'han reunit aquest tarda per tractar el tema de la seguretat a la ciutat

La setmana passada, l'alcaldessa es va reunir amb els comerciants i veïns per explicar-los les mesures entorn la millora de la seguretat que des del consistori havien impulsat. A la reunió, va sorgir la idea de fer arribar a les més altes instàncies en matèria de Justícia la petició que apliquessin amb rigor la llei i que els delinqüents reincident paguessin les seves penes.

El consistori ja ha fet arribar aquesta carta a les associacions de veïns que aquesta tarda debatran si l'esborrany del text els sembla bé. 'Hem d'aconseguir implicar tothom perquè es faci més Justícia i el que entri al jutjat sigui castigat i no surti l'endemà', ha dit el vicepresident de l'associació de veïns de El Centre, Salomó Ferrer. Aquest, indica que la reincidència és un dels majors problemes de Salt i el que crea que hi hagi tant mal estar i inseguretat. Per això, la postura dels veïns també és agafar-se de la mà amb l'ajuntament per fer més força i pressió.

La idea d'unir forces també la defensa el president del mercat municipal, Narcís Vicens, que reclama calma a tothom i 'que no es barregi inseguretat amb immigració'. 'La immigració ja fa temps que hi és i no la farem fora, estem en un país globalitzat, el que hem de fer és treballar plegats per buscar una solució', assegura Vicens que reconeix que 'les coses s'han posat difícils' amb la crisi i que 'si encens un misto provoques una explosió'. Aquest comerciant aposta també pel diàleg i la unió de forces i demana que no es criminalitzi unilateralment als immigrants.

Altres veïns però viuen aquesta situació amb menys esperança. 'Estem molt agobiats, no podem sortir al carrer perquè roben i t'estiren la bossa a per tot', explica la Martina, que va venir de Màlaga el 1963. 'Jo no sóc racista, sóc immigrant com ells però crec que s'han passat de la ratlla', lamenta la Martina que reconeix que el fet de què molta gent no tingui feina empitjora la situació.

La Mari té parada de peix al mercat i reclama també més presència policial. 'Si la gent anés pel carrer i veiés policia a per tot estaria més tranquil·la', assegura mentre reconeix que cada vegada queda menys gent de tota la vida al poble i que 's'hi posen mesures ningú voldrà venir a Salt'.

  • La Mari és peixatera al mercat municipal i demana més presència policial perquè sinó 'al final haurem de marxar tots'