Ciro Llueca assegura que el compte al Facebook forma part d'un paquet de mesures comunicatives de 9.595 euros

La pàgina, creada recentment, només compta amb 7 admiradors

El fins dilluns regidor de Cultura ha admès que l'Ajuntament de Figueres va gastar 9.595 euros en una sèrie d'accions comunicatives, de les quals una d'elles és la creació i manteniment del perfil 'Figueres Cultura' al Facebook, la coordinació, posada en marxa i manteniment de la web www.figuerescultura.cat, la creació i l'enviament de l'agenda setmanal, la redacció de notes de premsa i organització de rodes de premsa a la regidoria de Cultura; la coordinació de la publicitat i el màrqueting de la regidoria de Cultura i el màrqueting del teatre.

Aquests 9.595 euros, però, difereixen molt dels 12.445 euros que l'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha afirmat que només es van destinar a crear i mantenir el compte de Facebook. En roda premsa, ahir Vila va afirmar que aquest fet és 'absolutament immoral'. Vila va explicar que el descontrol pressupostari no només comportarà haver de fer equilibris per incloure la despesa al pressupost del 2010, sinó que també 'comprometia seriosament i posava en risc serveis bàsics i activitats culturals a la ciutat', com el festival Acústica o la biblioteca municipal.

Aquest dilluns a la nit, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, va decidir suspendre de les seves funcions el regidor de Cultura després de detectar que l'àrea de Cultura acumulava factures per valor d'uns 250.000 euros sense autorització pressupostària. Llueca ha justificat, en una entrada al seu bloc, que té de termini fins el 28 de febrer del 2010 per entregar les factures de l'any passat, tot i que ja les va facilitar a Santi Vila al novembre, i personalment al mateix alcalde i a Albert Ollé, de CiU.

En el seu bloc, Ciro Llueca carrega contra la decisió de l'alcalde i la qualifica com una 'burda excusa per trencar el govern municipal'. Segons Llueca, el trencament del govern respon a la 'inquietud generada a CiU' pel fet que la popularitat de Pere Casellas, cap de llista del PSC, vagi en augment. També ha recordat l'èxit de la Capitalitat de la Cultura Catalana, la conferència de Pere Casellas sota la cúpula del Museu Dalí i la renúncia de Pere Casellas a ocupar el seu escó de diputat al Parlament per centrar-se en Figueres.

D'altra banda, Llueca ha demanat a l'Ajuntament de Figueres que l'interventor municipal faci un informe detallat de les factures pendents de consignació de l'any 2009, la data que les factures s'han posat a la seva disposició i que contrasti les dades amb els proveïdors 'per valorar sobre la facturació conforme a la lògica dels serveis i productes realitzats'.