Casellas (PSC) anuncia el trencament de govern amb Vila (CiU) a l'Ajuntament de Figueres

El socialista considera que l'alcalde va 'matar' el pacte de govern amb el cessament de Ciro Llueca com a regidor de Cultura

El portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Pere Casellas, s'ha mostrat molt dur aquest matí amb l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), després que el regidor de cultura Ciro Llueca (PSC) fos cessat ahir del capdavant de la regidoria de Cultura. Casellas, qui ha anunciat el trencament de govern, assenyala a Vila com a únic culpable d'aquesta situació; 'el govern el va matar ahir Santi Vila i ens va expulsar', ha dit el socialista. El malestar entre socis de govern es va iniciar dilluns passat quan el convergent va introduir uns canvis als pressupostos de 2010 sense consultar-ho amb els socialistes. Aquest fet va desembocar en certs rumors que feien referència a un trencament de govern en el ple del dijous durant la votació dels pressupostos. Malgrat tot, ambdós van arribar a un acord, però minuts més tard Vila va fer una oferta 'deslleial' segons Casellas, qui assegura que l'alcalde 'va intentar tocar a un regidor nostre dient-li que si es passava al grup dels no adscrits podria continuar amb la regidoria de Fisera-Ecoserveis. Aquest fet és d'una deslleialtat extrema', ha esberlat el líder socialista.

Pel que fa a les factures no autoritzades, Casellas apunta que la solució passa per demanar un suplement de crèdit 'com ja es va fer temps enrere amb la regidoria de Benestar Social que van fer falta 270.000 euros o els 210.000 que va gastar Richard Elelman per l'homenatge al setanta l'aniversari de les morts republicanes'. Segons el socialista, aquest és un funcionament 'normal' dins un consistori i apunta que 'els diners estan ben gastats. Es podrien haver cobert amb els romanents d'altres regidories que no han gastat tant o bé amb romanents de tresoreria que provenen de l'antic alcalde Joan Armangué', ha dit.

Casellas apunta que a partir d'ara exerciran una oposició responsable, donant 'suport a totes les iniciatives pel bé de la ciutat, vinguin d'on vinguin'.

Compareixença de Santi Vila

Per la seva banda, Santi Vila oferirà el seu balanç respecte la sortida del partit socialista de l'equip de govern aquesta tarda en una compareixença davant els mitjans de comunicació.
  • Pere Casellas assegura que Santi Vila ha 'matat' el pacte de govern
  • El primer tinent d'alcalde opina sobre les factures no autoritzades
  • El socialista ennumera les 'provocacions' del convergent