Santi Vila (CiU) suspèn de funcions al regidor de Cultura, Ciro Llueca (PSC)

La decisió ha sorgit arrel de les factures sense consignació pressupostària que ERC va denunciar el passat plenari municipal

Sembla ser que les peticions del republicà Francesc Canet han rebut l'efecte desitjat després que la setmana passada demanés a l'alcalde de la capital altempordanesa 'responsabilitats polítiques' davant les factures fora de consignació pressupostària de l'àrea de Cultura per un import total de 168.816 euros. Aquestes reaccions són fruit de la intervenció de Canet al plenari municipal de dijous passat quan va demanar la relació de factures pendents de l'any passat. A això li va respondre el regidor de Cultura, Ciro Llueca (PSC), el qual va enumerar 145 factures que pujaven al ja esmentat total de 168.816 euros.

Segons el socialista aquestes factures eren considerades una despesa 'no prevista' degut a 'un esforç' que ha generat l'Ajuntament en matèria de cultura. 'El 2009 ha estat molt fructífer per a la ciutat culturalment parlant i, entenem, que ha estat un any excepcional per a la cultura figuerenca. Això s'ha vist traduït en aquest esforç i aquests diners que, al nostre entendre estan ben gastats', va dir Lueca. Canet per la seva banda no va aprovar les explicacions del regidor socialista i assegurava que 'el govern te la obligació de fer el pressupost correctament i no gastar més del que està pressupostat', va dir. Amb tot, Canet va demanar responsabilitats polítiques davant aquest fet.

De nou, possible trencament de govern

Caldrà veure com afecta aquesta sortida de Lueca la relació entre el primer tinent d'alcalde, Pere Casellas (PSC) i el batlle de Figueres, Santi Vila (CiU). El ple de la setmana passada i que correspon al mes de febrer, era clau per la salut del pacte de govern, ja que hi havia la possibliitat que Casellas s'abstingués en les votacions dels pressupostos pel 2010 després que Vila introduís uns canvis sense consultar-li. Amb aquesta nova acció per part del convergent el pacte queda molt tocat i en les properes hores es podria anunciar un trencament.