El foc del Baix Empordà afecta un perímetre de 400 hectàrees i ha obligat a desallotjar 120 persones

Els desallotjats són veïns de Llagostera i Tossa de Mar

Un total de 55 dotacions terrestres segueixen treballant a l'incendi del Baix Empordà, un cop retirats els mitjans aeris. Entre aquestes dotacions hi ha dues unitats del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) i quatre del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat.

Pel que fa a l'evolució de l'incendi, el cap ha llançat un focus secundari a 1,5 quilòmetres que ha anat a parar a la falda de la muntanya d'En Bonet. En aquest punt el foc avança en direcció a la carretera de Llagostera, cap al Puig de les Cadiretes. Aquest focus secundari ha afectat la Vall de la Riera de Sant Baldiri per on ha avançat ràpidament i per on el foc té molt potencial de vegetació per poder propagar, segons han detallat els Bombers, que continuen treballant al flanc esquerre de l'incendi perquè no avanci cap al Puig de Montclar. El flanc dret encara no ha passat de la carretera propera a l'abocador.

Aquest incendi, que s'ha originat a Santa Cristina d'Aro aquest divendres a la tarda, està esperonat pel vent de tramuntana que bufa a la zona i que dificulta les tasques d'extinció dels efectius. L'episodi de vent finalitzarà aquest cap de setmana, tot i que encara deixarà un parell de dies d'humitats relatives molt baixes fins que arribi una massa d'aire que faci pujar aquestes humitats.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), continua tallada la carretera de Sant Grau, GIV-6821 i la GI-681 que està tallada en el tram que va de Tossa de Mar a Cala Salionç.

Fins al lloc de l'incendi s'hi han desplaçat nou patrulles del cos de Mossos d'Esquadra, deu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i efectius de les policies locals i de la Creu Roja. La unitat mòbil de Protecció Civil s'està desplaçant a Llagostera provinent de la Pobla de Segur.

Protecció Civil, que manté activada la fase d'emergència del pla Infocat, ha demanat extremar les precaucions aquest cap de setmana davant l'alt risc d'incendi.