'Un cop més, Llagostera ha demostrat com de solidària és'

L'Ajuntament allotja 51 persones en pisos tutelats per l'incendi que afecta el Baix Empordà

Els veïns de la urbanització de Font Bona, a Llagostera, passaran aquesta nit fora de casa. El foc que des de dijous a la tarda crema a Santa Cristina d'Aro ha portat les autoritats a ordenar un desallotjament preventiu d'aquest nucli. Segons ha indicat la tinent d'alcalde Montse Vilà a l'ACN, 51 persones passaran la nit en pisos tutelats que ha cedit un veí de Llagostera. Tot i així, els evacuats són molts més, però aquests dormiran a cases de familiars o bé han marxat a les seves poblacions d'origen, en el cas de les persones amb segona residència a Llagostera. Segons Vilà, de no ser així s'haguessin hagut de reallotjar "entre 200 i 300 persones".

L'Ajuntament i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han encarregat d'ubicar tota la gent als pisos tutelats: un de 28 persones, un de 14 i un de 9, segons ha concretat Vilà. Han optat per abandonar el pavelló on havien acudit inicialment perquè "teníem molta mainada petita, molts nadons, gent gran amb bombones d'oxigen... i com que hi ha hagut aquest oferiment ens ha s emblat més adient optar per aquesta opció", que els ofereix "més comoditat".

De cares a aquest dissabte l'Ajuntament proporcionarà esmorzar per tothom al Polivalent i en funció de com evolucioni l'incendi s'anirà decidint el que es fa. Aquest dijous els veïns ja han sopat al Polivalent, on molta gent del poble els ha anat a dur aliments i postres i a oferir ajuda.

"No saps pas la quantitat de gent que ens ha ofert ajuda"

Com ja va passar el 8 de març del 2010 amb la gran nevada, les mostres de solidaritat han estat el tret d'identitat de Llagostera. "Una vegada més ha demostrat com de solidària és, s'ha ofert moltíssima gent, no saps pas la quantitat de gent que ha passat pel Polivalent oferint-se per si necessitàvem allotjament o alguna cosa i per ajudar-nos", ha relatat Vilà. I ha afegit: "El 8 de març va fer dos anys que estàvem 'liats' amb la nevada i ara el 9 de març estem 'liats' amb un foc i la solidaritat ha tornat a ser un dels puntals d'aquest municipi".

"Hi ha sensació d'incertesa"

Vilà ha explicat que la sensació dels veïns desallotjats és "d'incertesa de què passarà amb casa seva". Tot i així, ha assenyalat que l'alcalde ha parlat amb el delegat del Govern i aquest li ha informat que Font Bona ja no està en perill, tot i que preventivament els veïns havien de dormir fora. "Això els ha tranquil·litzat", ha remarcat.