S'eleven a 80 les hectàrees arrasades pel foc forestal del Baix Empordà, que continua actiu

33 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris dels Bombers treballen perquè el cap de l'incendi no sobrepassi una carretera

Un total de 33 dotacions dels Bombers de la Generalitat (vuit vehicles de comandament i 25 camions d'aigua) amb el suport de cinc mitjans aeris (un helicòpter de comandament, un de bombarder i tres avions de vigilància i atac) continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal que afecta el Baix Empordà.

En aquests moments els Bombers treballen perquè el cap de l'incendi no salti la carretera que va de Solius a Can Duran. Les flames també han entrat dins el recinte de l'abocador Solius i han afectat maquinària que hi havia a la zona.

També es treballa en el flanc esquerre del foc, que és el que està llençant focus secundaris, per evitar que sobrepassi l'Obaga de Montclar i es propagui per la Serra de Comes i el Puig de Montclar.

El foc hauria cremat, segons les darreres estimacions, unes 80 hectàrees de vegetació forestal.

Set persones desallotjades

Com a mesura preventiva s'han desallotjat set persones de la Masia de Can Bonet, al terme municipal de Llagostera. Efectius de la Creu Roja s'han desplaçat al lloc per acollir els veïns evacuats. El cos de Mossos d'Esquadra ha mobilitzat nou patrulles i el Sistema d'Emergències Mèdiques sis ambulàncies amb caràcter preventiu.

També s'està alerta per si cal fer més evacuacions. El nucli poblat més pròxim al foc és la urbanització de Font Bona on els efectius dels diferents cossos estan amatents per si les condicions de l'incendi empitjoren i cal desallotjar els veïns.

El foc també ha obligat a tallar la carretera de Sant Grau, GiV6821, que connecta Llagostera amb Tossa de Mar. Fins al lloc s'han desplaçat també nou patrulles dels Mossos d'Esquadra. La carretera està tallada des de dos quarts de quatre.