Una seixantena de dotacions seguiran treballant durant la nit a l'incendi del Baix Empordà

El foc de Gerri de la Sal segueix actiu

Al foc del Baix Empordà s'hi han desplaçat nou patrulles dels Mossos d'Esquadra, deu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), efectius de les policies locals, de la Creu Roja i 50 voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de les Gavarres, del Massís de Cadiretes, d'Arbenyà, i d'altres de suport. També s'hi ha desplaçat la unitat mòbil de Protecció Civil per constituir, al parc de Bombers de Vall d'Aro, el Centre de Comandament Avançat (CCA) juntament amb el Centre de Comandament de Bombers (CCB).

El Servei Català de Trànsit informa que s'ha tallat el trànsit a la carretera Gi-682 entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. Continua tallada, a més, la carretera de Sant Grau, GiV-6821.

El foc de Gerri de la Sal segueix actiu

Pel que fa als focs del Pirineu lleidatà, només continua actiu l'incendi de Gerri de la Sal, a Baix Pallars, on hi treballen 26 dotacions terrestres. En aquest foc encara hi ha punt actius al perímetre, en zones de difícil accés. Aquest dissabte, quan s'incorporin els mitjans aeris, els bombers treballaran intensament en aquestes zones per poder estabilitzar el perímetre. Està previst que s'hi incorporin, al llarg del matí, quatre helicòpters bombarders.

Els incendis de Montanissell (Coll de Nargó) i de Viu de Llevata (Pont de Suert) estan controlats, i hi treballen 3 i 16 dotacions respectivament. Una trentena de dotacions continuen a l'incendi de Calbinyà (Valls de Valira) que es manté en fase de control.

Tots els veïns que havien estat desallotjats preventivament de dos nuclis de Gerri de la Sal (Enseu i Baén) i de la població de Calbinyà, han pogut tornar als seus domicilis.

Segons informa el Servei Català de Trànsit ja s'ha normalitzat, totalment, la circulació a la carretera N-260.