Es declaren dos nous incendis forestals a Santa Cristina d'Aro i Olot

20 dotacions terrestres i 2 aèries treballen en el foc de Santa Cristina, que ha obligat a tallar la GIV-6821

Els Bombers han rebut poc després de les dues de la tarda l'avís d'un incendi forestal al nucli de Solius, al municipi de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). A hores d'ara ja hi treballen una vintena de dotacions terrestres i dos mitjans aeris.

El foc ha començat al costat d'un camí al sud-oest de Solius i ha avançat en direcció a la carretera que va des d'aquesta població fins a Can Duran. Els Bombers estan treballant en aquest punt per aturar el cap de l'incendi, que ha llançat diversos focus secundaris. La tramuntana forta que bufa a la zona dificulta les tasques d'extinció. En aquests moments no hi ha constància de cap desallotjament.

Segons informa el Servei Català de Trànsit la carretera de Sant Grau, GiV6821, es troba tallada a la circulació. Fins al lloc s'han desplaçat també 9 patrulles dels Mossos d'Esquadra.

El servei d'Emergències de Catalunya ha comunicat que s'han evacuat alguns veïns que viuen a masies de Llagostera (Gironès). Creu Roja s'està fent càrrec dels evacuats. A més, el SEM ha enviat sis unitats a l'incendi de forma preventiva.

Un altre foc, a la falda del Bisaroques

D'altra banda, els Bombers també treballen en l'incendi que a primera hora de la tarda ha començat a la falda del volcà Bisaroques a Olot i s'ha escampat amb l'ajuda del vent. El fet que hagi anat en direcció cap al sud, a la zona on hi ha els repetidors de televisió i el riu Fluvià, ha permès que s'hagi pogut encerclar fàcilment.

"Si hagués anat muntanya amunt hauria estat difícil de controlar i ha evitat que l'incendi fos més important", ha explicat l'alcalde accidental d'Olot, Josep Berga. Tot i ser una zona propera a la ciutat, no ha calgut evacuar a ningú ni tampoc els alumnes de l'escola Bisaroques. L'avís s'ha rebut a les dues de la tarda i només hi havia un focus. No hi ha dades de les hectàrees afectades.