L'alcalde de Girona declara davant del jutge que no va veure qui el va agredir

L'advocat dels imputats demana a la fiscalia que no continuï amb la investigació i arxivi la causa

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser agredit en el transcurs d'una concentració de rebuig a les retallades en el sector de la sanitat que el passat juliol es va fer davant l'Espai Caixa, on el conseller del ram havia de pronunciar una conferència. Segons va relatar, Puigdemont va rebre empentes, li van llençar objectes que va poder esquivar i també va rebre una forta coça a la cama.

Malgrat que l'alcalde no va presentar cap denúncia, el fiscal ha decidit obrir una investigació d'ofici. Arran dels fets, s'ha citat a declarar tant a l'alcalde com a sis imputats que, després de revisar gravacions i entrevistar alguns testimonis, el jutge considera els autors de les agressions. Aquest matí ha estat el torn de l'alcalde que ha estat poc més de cinc minuts declarant davant del jutge.

A la sortida, Puigdemont ha explicat que el jutge li ha demanat sobre si recordava la cara d'aquells que l'havien agredit i també li ha fet relatar els fets. Com ja havia declarat anteriorment, l'alcalde ha dit al jutge que era "incapaç" de recordar ningú. "Sóc incapaç d'identificar ningú, no ho recordo, no estàs allà intentant fixar les cares de la gent", ha manifestat. L'alcalde ha explicat que ni fiscalia ni defensa han fet preguntes i que la declaració ha estat breu. "També m'he ratificat en el què ja vaig dir i no reclamaré cap dany", ha recordat.

L'advocat dels imputats vol l'arxivament de la causa

Durant la declaració de l'alcalde també hi ha estat present l'advocat dels sis imputats, que s'afronten a penes de fins a sis anys de presó per un delicte d'atemptat a autoritat i desordres públics. L'advocat Benet Salellas considera era rellevant conèixer "l'actitud de l'alcalde" i ha demanat al jutge que arxivi la causa perquè Puigdemont ha relatat que no recorda ningú i que no vol reclamar danys. "L'alcalde ha vingut a dir que passa pàgina i esperem que la fiscalia prengui nota i la investigació s'arxivi demà després de la declaració dels imputats", ha demanat.

Salellas ha remarcat que cap dels imputats va agredir l'alcalde i ha destacat que l'alcalde no vol que el cas vagi més enllà. "És perdre el temps continuar amb la investigació, tenint en compte que existeix el risc que determinades persones acabin anant a la presó quan la pròpia víctima reconeix que no vol tenir res a veure", ha manifestat. Per això, Salellas espera que el jutge arxivi el cas i que no s'esmercin més recursos públics per continuar amb la instrucció de la causa.

Està previst que els sis imputats per les agressions a l'alcalde de Girona declarin demà dimecres al matí a partir de tres quarts de deu. La plataforma de suport als encausats ha organitzat un acte de suport a la mateixa hora a les portes dels jutjats.