Una seixantena de voluntaris se sumen a la recerca de la parella desapareguda al pantà de Susqueda

S'ha acotat la cerca a dues zones del pantà i al camí d'accés al cotxe

Nova jornada de recerca per intentar trobar la parella desapareguda al pantà de Susqueda. La principal novetat de la cerca aquest divendres és la batuda a peu amb una seixantena de voluntaris per intentar trobar algun indici en els 7 quilòmetres de camí abrupte que hauria recorregut el cotxe des de la presa fins al lloc on els equips d'emergències el van localitzar enfonsat.

Els Bombers han dividit la superfície en seccions i, per grups, pentinen la superfície a peu després d'arribar-hi amb vehicles tot terreny. Segons ha explicat un dels voluntaris, Jaume Martori, la pista és de difícil accés i hi ha molta vegetació, cosa que dificulta trobar rastres. "Vinc des de Tordera a ajudar a aquestes famílies que estan passant mals moments, a més la meva família és d'aquí i em conec la zona", ha afegit.

Els voluntaris són coneixedors del terreny, ja sigui perquè són de la zona, caçadors o excursionistes. De moment, però, segons ha indicat el cap operatiu dels Bombers, David Borrell, la recerca no ha abocat llum al cas.

En paral·lel, submarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i Bombers estan pentinant dues àrees subaquàtiques. La primera és al voltant d'on es va trobar el cotxe i la segona, separada a pocs metres, el lloc on el gos de Bombers especialista en entorns aquàtics va trobar un rastre.

Borrell ha recordat que es fa servir una tècnica minuciosa que se sol utilitzar en entorns amb poca visibilitat. Consisteix en marcar una superfície i estendre cables guia plomats. Aleshores, per parelles, els submarinistes el ressegueixen a banda i banda, sense deixar pràcticament ni un centímetre sense cobrir.

La investigació dels Mossos d'Esquadra també continua. A banda de l'anàlisi del vehicle, que el conseller d'Interior va assegurar que s'havia manipulat per fer-lo caure a l'aigua, també inspeccionen el caiac de la parella. El sotsinspector de l'ABP de Santa Coloma de Farners, Jordi Posas, ha confirmat que tot apunta que al centre del caiac s'hi havia col·locat pedres de grans dimensions, tal com va explicar dijous un dels joves que el va trobar dissabte. A més, el caiac estava esparracat. Els mossos investiguen si va ser intencionadament.