Albiren un vaixell al Golf de Roses dedicat a la prospecció per a parcs eòlics marins

Stop Macro Parc Eòlic Marí ha demanat explicacions al conseller David Mascort

L'Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí ha enviat una carta al conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, on li demana explicacions sobre la presència del vaixell Glomar Vantage que en les últimes setmanes s’ha vist treballant a la zona del Golf de Roses on està previst que s’ubiqui el PLEMCAT, projecte de parc eòlic marí impulsat pel govern de la Generalitat.

En la missiva l'entitat adjunta una fotografia feta des de l'Escala del passat 8 de gener, on es pot veure el vaixell suposadament fent tasques de prospecció geofísica per a la ubicació del parc en una zona que l'associació assegura està envoltada d’espais protegits i damunt d’una zona de reserva de pesca per a una gestió sostenible dels caladors.

Stop Macro Parc Eòlic Marí pregunta al conseller si efectivament el vaixell, propietat de l'empresa holandesa Glomar Offshore NV, està fent tasques per estudiar la instal·lació del parc projectat per la Generalitat. També li pregunten si l'ha contractat directament el govern, si té els permisos corresponents, qui ha autoritzat l'encàrrec i fins quan es portaran a terme els treballs.

El president de l'entitat, Frederic Suñé, també interpel·la sobre si s'ha fet alguna avaluació dels impactes ambientals que puguin derivar-se de l'activitat del Glomar a les aigües de l'Alt Empordà.

En darrer lloc, qüestionen el fet que la Generalitat no hagi anunciat públicament la feina que aquest vaixell està fent al Golf de Roses, "com sí que va fer el govern regional de Normandia, a França, quan el Glomar va fer prospeccions per a la implementació d’un parc eòlic a aquella zona", assenyalen.