CiU i PSC presenten una moció de censura a l'alcalde republicà de la Bisbal d'Empordà

Lluís Sais va perdre una qüestió de confiança i l'oposició disposava d'un mes per presentar la moció

L'alcalde d'ERC, Lluis Sais, ha afirmat que aquesta moció de censura no respon "a cap fet objectiu" sinó que és, per a Sais, una "excusa per repartir-se el poder". L'alcalde ha recordat que el desencadenant de la crisi ha estat la votació per prorrogar el pressupost del 2011. Segons ha manifestat l'alcalde, l'oposició no va votar a favor d'aquesta prorroga i, per això, l'equip de govern "es va veure obligat" a presentar la qüestió de confiança que tampoc va prosperar.

Sais ha manifestat que el text on es demanava que es prorrogués el pressupost era "merament tècnic i sense contingut polític" i ha justificat que la pròrroga era fins a finals d'any, és a dir, per a dos mesos i mig. A més, ha afirmat que els comptes municipals estan "sanejats" i que, per tant, no hi ha "cap fet objectiu" que expliqui la posició de l'oposició. "Si fossin una oposició responsable no hauríem arribat aquí, diuen que el pacte és a favor de la ciutat però és només un repartiment de cadires", ha lamentat.

ERC va governar la passada legislatura amb el suport de CiU, partit que ara li presenta la moció de la mà dels sis regidors socialistes. PSC i ERC sumen nou edils i, per tant, obtindran la majoria en la votació de la moció, ja que el ple està format per disset regidors. A més, l'alcalde ha explicat que el regidor del PPC, malgrat que no signa la moció, ha manifestat que també hi votarà a favor. El ple es farà el dia 30 de novembre a les dotze del migdia. El portaveu del PSC, Oscar Aparicio, i la cap de llista de CiU, Núria Anglada, no han volgut fer declaracions. Està previst que els dos partits exposin els motius de la moció en una roda de premsa dimarts vinent.
  • Sais diu que la moció no respon a cap fet objectiu sinó a les 'ganes de PSC i CIU' de repartir-se el poder © ACN