Jordà declara que cal fer les infraestructures pendents i acabar amb l'espoli fiscal

La candidata de la coalició s'ha trobat amb els empresaris de la Cambra de Comerç de Girona on ha parlat de polítiques per crear ocupació

Segons Jordà, cal tractar amb "cotó fluix" els petits empresaris i autònoms perquè són "l'ADN del teixit productiu català i qui genera ocupació". En aquest sentit, la candidata ha proposat una major connexió entre la formació acadèmica i les necessitats del mercat laboral i també ha assenyalat que cal una "taxa 0" pels nous emprenedors i "llibertat fiscal" durant cinc anys per als autònoms.

Jordà també ha remarcat que les entitats financeres que han rebut ajut del FROB tinguin l'obligació de donar crèdits a les pimes, atès que, segons reivindica la candidata, el seu finançament és públic "i moltes pimes que funcionaven bé han hagut de tancar per falta de liquiditat". Durant la reunió, la candidata d'ERC també s'ha referit al finançament de les empreses i la reforma laboral, que Jordà ha criticat.

La candidata independentista ha remarcat la necessitat de tenir unes "bones infraestructures" que, segons ha dit, han de beneficiar "tant l'economia productiva com el teixit social". En aquest sentit, ha remarcat tres infraestructures clau com l'N-II, l'aeroport i el corredor mediterrani. Jordà sosté que la situació de l'N-II "ja no s'aguanta més" i que està perjudicant l'economia gironina. D'una altra banda, proposa revitalitzar l'aeroport Girona-Costa Brava, atès que el turisme és un dels puntals de l'economia gironina. Per últim, al marge del TAV, també recorda la importància del corredor mediterrani que, segons assegura Jordà, permetrà crear llocs de treball al llarg del seu recorregut.

Jordà ha explicat també als empresaris la situació econòmica catalana. La candidata ha posat de relleu que "cada any hi ha 16.000 milions d'euros que van a Madrid i que no tornen". "Aquest espoli és insostenible", ha assegurat Jordà que ha posat diversos exemples de com canviaria l'economia catalana si es comptés amb aquests diners. Segons ha dit, "no caldria fer retallades en salut i podríem tenir fet el nou Trueta".

La candidata també ha reclamat un sistema tributari propi amb facultat de recaptació, gestió i liquidació dels tributs generats a Catalunya i amb una Agència Tributària pròpia. "No volem dependre més de Madrid que penalitza i persegueix les empreses catalanes que viuen del seu treball", ha sentenciat.