Investiguen Support Girona acusada d'apropiar-se dels diners d'un usuari discapacitat

Hi ha vuit persones citades per a declarar davant el jutge aquest octubre

El jutjat d'instrucció núm. 4 de Girona ha obert una investigació contra la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines que porta per nom Support Girona, per un suposat delicte d'apropiació indeguda per suposadament haver-se apropiat indegudament de les pensions de l'usuari que tutelava, Iván S.C de manera continuada els anys 2019 i 2020.

La querella es va interposar per la lletrada Alexandra Zulaika Grau als jutjats de Girona en apreciar indicis de criminalitat, quan la víctima li va explicar el que va passar.

Segons el perjudicat, l'organització que s'havia d'encarregar de la seva tutela li treia diners de les seves prestacions per a un suposat fons de reserva que mai no va veure, deixant-lo en un estat d'absoluta precarietat, per la qual cosa durant l'època que va estar sota la tutela de la fundació malvivia sense tenir per gairebé menjar ni poder cobrir les necessitats bàsiques segons assegura l'advocada..  

"La fiscalia i la jutgessa han apreciat clars indicis de criminalitat, i han obert el consegüent procediment d'instrucció i han incoat les oportunes diligències encaminades a determinar el que ha passat", explica.

Hi ha investigades fins a vuit persones vinculades amb Support Girona, les quals hauran de prestar declaració al llarg del mes d'octubre davant del Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Girona.  

Support-Girona és una organització dedicada al suport jurídic i social a persones amb qualsevol mena de discapacitat amb seu a Girona.