Jutgen dos acusats que s'enfronten a 5 anys de presó per assaltar un prostíbul a Olot

La fiscalia retira l'acusació per intent de violació contra un dels processats

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns dos acusats que s'enfronten a 5 anys de presó per assaltar un prostíbul a Olot la matinada del 26 de gener del 2022. Inicialment, un dels processats també s'enfrontava a 7 anys més de presó per intent de violació però, al final del judici, el fiscal ha retirat l'acusació per aquest delicte perquè conclou que no s'ha provat.

La víctima no ha comparegut al judici i tampoc hi ha cap pericial que acredités l'agressió sexual en grau de temptativa. Un dels acusats s'ha acollit al seu dret a no declarar i l'altre ha respost només a les preguntes de la defensa, afirmant que va anar fins al pis a comprar droga perquè era addicte però que no va arribar a entrar-hi.

L'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia i l'acusació particular, en nom de la víctima, recollia que tres joves (i un quart no identificat) van acordar assaltar un prostíbul situat al carrer de la Parra d'Olot. Seguint el pla, van anar fins al local cap a la 1.50 hores de la matinada del 26 de gener del 2022 amb l'objectiu de robar "tots els objectes de valor que trobessin".

Un cop al pis, van trucar a la porta i, quan la persona que va obrir es va oposar a que poguessin entrar, els processat "es van valer de la força" i van "empènyer" fins a aconseguir accedir-hi. Ja a dins, van "preguntar per les noies" i van registrar "cadascuna de les habitacions" buscant un botí per endur-se, segons descriu l'acusació pública a l'escrit de conclusions provisionals.

Les acusacions apuntaven que, mentre un dels processats i l'assaltant que no ha pogut ser identificat vigilaven la zona d'accés al pis, els altres dos van entrar a una habitació on hi havia una dona. També sostenien que li van arrancar una cadena d'or, li van arrabassar 200 euros en efectiu i la van intentar violar. Per aquests fets, demana penes de fins a 12 anys de presó per als processats.

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns dos dels acusats, mentre que el tercer no ha comparegut a la sala de vistes.

El judici ha començat amb la declaració dels acusats. Un d'ells s'ha acollit al dret a no declarar i l'altre ha contestat només a les preguntes de la seva advocada. Segons ha relatat, tenia problemes d'addicció a les drogues i aquella matinada va anar fins al pis a comprar cocaïna. De fet, ha dit que va donar diners a un altre noi per aconseguir la substància.

L'acusat ha negat haver participat en cap robatori. Diu que es va quedar a l'exterior del local i que va sentir "enrenou", sense saber què estava passant a dins.

La víctima no ha comparegut al judici i, segons han explicat les forenses, en cap moment es va activar el protocol per una presumpta agressió sexual. Per això, al final del judici el fiscal ha modificat l'escrit d'acusació i ha retirat el delicte de violació en grau temptativa (del qual només acusava un dels dos joves jutjats) i ha mantingut la petició de 5 anys de presó per robatori violent per a cadascun d'ells.

Les defenses demanen l'absolució. Com a alternativa, i en cas de condemna, sol·liciten al tribunal que apliqui als processats eximents incomplets per drogodependència perquè tots dos tenen acreditats historials d'addicció a drogues i de tractaments de deshabituació.

El judici ha quedat vist per a sentència.