El PSC critica que les Cambres de Comerç acordessin amb CiU el compromís per l'N-II

El cap de llista per Girona, Àlex Sáez, exposa com a compromís que l'Estat pagui l'enderroc del viaducte del tren a Girona

Els socialistes lamenten que les Cambres de Comerç hagin entrat en campanya i no hagin buscat "sumar" proposant a totes les forces polítiques que signessin alhora el compromís amb l'N-II. Aquest dissabte, el cap de llista de CiU per Girona Jordi Xuclà i el president Jordi Pujol van signar a la Cambra de Comerç de Girona un text on es comprometien a impulsar durant aquest mandat el desdoblament de l'N-II i van instar la resta de caps de llista i presidents de la Generalitat a ahderir-se al compromís.

Sáez ha assegurat que estan "disposats" a signar el text perquè també és una prioritat inclosa dins el seu programa electoral però ha lamentat que el que podia haver estat una unió de les forces polítiques gironines hagi acabat essent un acte de partit. És més, el cap de llista per Girona ha demanat que s'ampliï aquest compromís afegint-hi quatre nous compromisos: que no es retalli el pressupost de l'UdG, apostar pel nou Trueta, que no retallin en sanitat pública i que la Generalitat ratifiqui l'acord amb Ryanair.

Un programa per Girona

Àlex Sáez, acompanyat de la número 2 de la candidatura al Congrés, Iolanda Pineda, i els candidats al Senat, Rafael Bruguera i Pepa Celaya, ha presentat el programa específic dels socialistes per a les comarques gironines. El document desgrana les propostes que fan en matèria d'educació, salut, serveis socials, infraestructures, cultura i organització de l'Estat. Entre les propostes en infraestructures, Sáez ha explicat que no només l'N-II és una prioritat, també el corredor mediterrani i enllestir dins el termini previst les obres de l'AVE.

Una vegada hagi arribat l'alta velocitat, el PSC també es compromet a impulsar la construcció de l'estació intermodal de Girona, el soterrament del tren convencional i l'enderroc del viaducte amb finançament estatal. A més, també ha refermat el compromís anunciat pel ministre Blanco d'invertir 30 MEUR (milions d'euros) en l'Aeroport de Girona. Sáez també aposta per aconseguir la gratuïtat de l'AP-7 mentre no es desdobla la Nacional.

En matèria de Cultura, el PSC es compromet a construir la biblioteca i l'arxiu provincial de Girona, executar el projecte del Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols o facilitar l'accés a l'1% cultural als edificis patrimonials i culturals de les comarques gironines.

Entre les propostes de Medi Ambient, els socialistes aposten per continuar la millora i connexió dels camins de ronda de la Costa Brava, entre Blanes i Portbou, resoldre l'atermenament de les marines d'Empuriabrava i Santa Margarida, resoldre l'atermenament de Blanes i Sant Pere Pescador i promoure els convenis de cessió o alienació dels terrenys militars desafectats com Ràdio Liberty, la base Loran, la Clota, el camp de tir de Quart, el camp de tir de Sant Climent Sescebes i Punta Milà als respectius ajuntaments.