Els promotors de la mesquita de Salt tenen deu dies per corregir errors del projecte

El consistori ha emès un informe on detalla que falten documents i pagar algunes taxes perquè la tramitació tiri endavant

La documentació que les entitats Al Hilal i Magrebins per la Pau han presentat a l'Ajuntament de Salt és incompleta. Els promotors de la mesquita de Salt van registrar el projecte el 7 de setembre i aquest divendres l'ajuntament ha emès un informe on detalla quines són les mancances. L'alcalde, Jaume Torramadé, ha explicat que és "habitual" en aquest tipus de tramitacions que sempre falti algun document i que, si ho solucionen dins el termini, no implica cap escull perquè el projecte continuï el procés.

El consistori encara no ha entrat a avaluar la part arquitectònica de la proposta de les dues entitats que volen construir una mesquita de dues plantes al polígon industrial de Torremirona. "La part administrativa no és suficient en aquests moments i es dóna deu dies perquè l'esmenin", ha explicat l'alcalde que afegeix que serà llavors quan la proposta arribi a mans dels arquitectes municipals que entraran en "el fons" del projecte.

Segons ha pogut saber l'ACN, les entitats han de tramitar a la vegada la llicència urbanística i la d'ús de centre de culte. També han d'acreditar que estan inscirtes en el registre d'entitats religioses o bé demostrar, a través de l'autoritat eclesiàtica corresponent, que compleixen els requisits per fer culte i ser líders religiosos de la comunitat. Un altre document que falta és la declaració responsable dels tècnics prèvia a que el projecte es visi. A més, Al Hilal i Magrebins per la Pau han de pagar les taxes de la llicència urbanística (705 euros) i la taxa d'activitats (5.800 euros), en total, han d'abonar uns 6.505 euros.

L'alcalde ha assegurat que quan es presenta un projecte d'aquesta envergadura sempre falta documentació i que és "habitual" emetre un informe per detallar què falta i donar un termini de temps per corregir-ho. Torramadé ha detallat que una vegada entreguin els documents i abonin les taxes, seguirà la tramitació i el projecte arribarà als arquitectes municipals que avaluaran si el projecte compleix els requisits legals i es pot construir o si, per contra, cal modificar alguna cosa.

L'Ajuntament de Salt va aprovar en el ple municipal una moratòria d'un any per construir centres de culte al polígon industrial, una mesura que no afecta a aquestes dues entitats que havien aconseguit els permisos abans. Tot i això, Torramadé considera que una zona dedicada al desenvolupament econòmic no és la idònia per construir centres de culte i ja va manifestar la voluntat de trobar un espai alternatiu per oferir-lo a les entitats promotores de la mesquita.