Salt intentarà posar fre a la construcció de més temples religiosos al municipi

La setmana vinent s'intentarà aprovar una suspensió de concessió llicències pel termini d'un any

El polígon de Torremirona de Salt podria finalment no acollir cap temple religiós si la proposta de Jaume Torramadé (CiU) obté el suport suficient el proper dimecres en un ple extraordinari. Segons publica avui El País, el batlle ha preparat un dictamen on preveu la suspensió de concessió de llicències pel termini d'un any per a la construcció d'esglésies, temples i mesquites al polígon. Aquesta acció posaria fre a les aspiracions de la comunitat evangèlica The Holy Ghost Fellowship International com també a les dues entitats islamistes Al Hilal i Magribins per la Pau.

Torramadé inicia doncs una cursa contra rellotge en el cas que la seva proposta sigui aprovada (governa en minoria i requereix del suport de dos regidors de l'oposició). Les entitats magrebins van comprar uns terrenys al polígon Torremirona per a construir una mesquita i el passat mes de març van obtenir un certificat de compatibilitat urbanística per iniciar les obres que té una vigència de sis mesos -finalitza al setembre-. Durant aquest temps les comunitats han de presentar un projecte de construcció i, si ho aconsegueixen, la suspensió de Torramadé quedaré sense efecte. Tanmateix, si Al Hilal i Magribins per la Pau no aconsegueixen redactar i presentar el projecte abans del setembre aleshores els terrenys de 900 metres quadrats quedaran inutilitzats per a poder-hi construir una mesquita. 

Enfrontaments Torramadé-Pineda

El primer ple ordinari del mandat va ser força tens amb enfrontaments dialèctics entre l'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), i l'exalcaldessa Iolanda Pineda (PSC) en l'apartat de precs i preguntes. El democratacristià va retreure a la socialista que hagués autoritzat la construcció de la mesquita salafista més gran d'Europa als terrenys del polígon Torremirona. Pineda, per la seva banda, li va retreure a Torramadé que contribueixi a difondre una mentida perquè no va eliminar del seu mur de Facebook un enllaç que algú li havia penjat d'una notícia falsa que criticava a la socialista. 

Manifestació el dia 27

Per la seva banda Plataforma per Catalunya (PxC) ha previst pel proper dissabte 27 d'agost una manifestació a Salt per protestar per la construcció de la mesquita al polígon de Torremirona. El president del partit, Josep Anglada, ha anunciat que també hi serà present. La suspensió de concessions que proposa Torramadé sembla ser que no afectarà la convocatòria de concentració i els dos regidors que recentment han abandonat el partit, Carles Bonet i Juana Martínez, votaran en qualitat de membres de PxC ja que encara no s'haurà fet efectiu el seu canvi al grup mixt.