El tancament nocturn dels CAP a la Selva interior suposarà un estalvi d'1 milió d'euros anual

El director territorial de Salut rep la plataforma contrària a la reordenació horària que manté les tancades als centres

A petició de la plataforma Units pel Cap, el director dels serveis territorials, Josep Trias, s'ha trobat aquesta tarda amb una representació del contraris als tancaments dels CAP. El portaveu, Albano-Dante Fachin, ha considerat que la reunió ha servit per "confirmar el què ja ens temíem". Segons ha manifestat, el responsable del departament a Girona els ha dit que calia reduir el pressupost i que "per algun lloc s'havia de retallar". Per això, ha justificat que tancar els CAP d'Anglès, Sant Hilari Sacalm, Breda, Sils, Vidreres, Hostalric i Arbúcies de les nou de la nit a les vuit del matí suposa un estalvi anual d'un milió d'euros.

Per la seva banda, fonts del Departament han confirmat aquesta xifra i han explicat que durant la trobada el director dels serveis territorials ha exposat el model que s'està seguint i ha justificat que s'està "aplicant correctament". A més, les mateixes fonts han comunicat que Trias tornarà a rebre els manifestants en una propera reunió que li han demanat.

Per la seva banda, Fachin ha explicat que pensen continuar tancats als centres de salut durant les nits -els tancament duren des del dilluns 12 de setembre- i que es mantenen de "manera indefinida". Per Fachin, hi ha una "falta d'informació" perquè, per exemple, assegura que Salut no els ha mostrar les dades sobre quin tipus d'atencions es fan durant les nits en aquests centres. Per això, pensen mantenir les protestes i per al pròxim 1 d'octubre programes diversos talls de carreteres.

La reordenació de l'atenció continuada a la Selva interior suposa que els centres tanquin a les nou del vespre i no tornin a obrir les portes fins a les vuit del matí durant cada dia de l'any, inclosos dissabtes, diumenges i festius. Salut ofereix les alternatives de desplaçar-se al PAC de Santa Coloma de Farners, o bé trucar al telèfon 902 111 444 o al 112 per urgències. Està previst que hi hagi un professional de guàrdia localitzable per atendre les visites domiciliàries a la zona de les Guilleries-Montseny.