El tancament nocturn dels CAP a la Selva Interior, a partir del 12 de setembre

Els pacients podran anar a Santa Coloma i hi haurà un professional de guàrdia per atendre visites domiciliàries a la zona de les Guilleries-Montseny

Salut ha iniciat una reordenació de l'atenció urgent que ofereix des dels centres d'atenció primària. En tots els centres es manté l'oferta assistencial en l'horari de màxima afluència de dilluns a diumenge i els canvis afecten a les urgències nocturnes dels CAP, on proposen alternatives per a les hores de menys utilització per part dels ciutadans. 

El Departament assegura que la reordenació de l'atenció primària té com a objectiu ser més eficient i sostenible. A partir del 12 de setembre, els CAP de la Selva interior que actualment tenen atenció continuada, obriran de 8 a 21 hores cada dia de l'any inclosos dissabtes, diumenges i festius. Fora d'aquest horari, per a qualsevol informació sanitària els usuaris han de trucar al telèfon 902 111 444. En cas d'emergència mèdica al 112. També es poden adreçar directament al Punt d'Atenció Continuada de Santa Coloma de Farners, situat al CAP la Selva. Està previst que hi hagi un professional de guàrdia localitzable per atendre les visites domiciliàries situat a la zona de les Guilleries-Montseny.

Segons Salut, al llarg d'aquests darrers dies el director territorial a Girona, Josep Trias, s'ha reunit amb els alcaldes i representants del món local de la zona per exposar el procés de reordenació de l'atenció continuada i també amb les entitats proveïdores de serveis sanitaris de la comarca per tal de coordinar la implantació del procés de reordenació.