Manifestants en contra el tancament nocturn dels CAP a la Selva reben amb crits a Artur Mas

El president de la Generalitat es compromet a donar-los informació sobre les urgències que s'atenen de matinada

Fa una setmana que va començar la reordenació de les urgències a la comarca de la Selva que implica el tancament nocturn els CAP. Des de llavors, diversos col·lectius han endegat un seguit de protestes contra aquesta situació que han anat des de talls intermitents de carreteres a la comarca de la Selva repartint informació als conductors fins a l'ocupació nocturna dels CAP com a senyal de protesta. 

Aquest dissabte, una setantena de representants dels moviments contra la reordenació sanitària, han anat fins a l'hotel de Sant Hilari on el president Mas tancava l'Escola d'Estiu de CDC, que ha durat dos dies. Els manifestants han esperat Artur Mas a les portes de l'hotel i han corejat consignes en protesta a les retallades i contra el Govern. 

Entre les pancartes que encapçalaven la protesta s'hi podien llegir frases com 'Estem farts de pagar les vostres males decisions, volem el CAP 24 hores!', 'Quanta gent morirà per les retallades?' o bé 'No ens robeu! Volem sanitat'. A més, durant la protesta, els manifestants han corejat consignes a l'uníson com ara 'Mas, a quina mútua vas!'. 

Els Mossos d'Esquadra han format un cordó policial entre els manifestants i l'entrada de l'hotel, i han permès que cinc representants del moviment es reunissin amb el president. Quan Mas ha arribat a Sant Hilari, abans de clausurar l'Escola d'Estiu, s'ha reunit amb els portaveus dels manifestants i els ha explicat que la decisió econòmica del país exigeix prendre aquest tipus de decisions. 

Els manifestants han lamentat que el procés de tancament nocturn dels CAP s'hagi fet sense donar informació a la població. A més, també han dit al president que hi ha massa distància -i en alguns casos, carreteres de muntanya- entre els diferents pobles i Santa Coloma de Farners.

Els manifestants han entregat al president de la Generalitat un document on hi havia 2.000 signatures de veïns de Sant Hilari que demanen que el CAP es mantingui obert a les nits. La situació, però, com li han exposat, també es repeteix a la resta de pobles on, d'ençà de dilluns, el CAP està tancat en horari nocturn. Entre aquests, hi ha Arbúcies, Hostalric, Anglès, Sils, Breda i Vidreres. 

El president ha demanat comprensió als manifestants, ha explicat que el tancament nocturn dels CAP a la Selva no es tradueix amb falta d'atenció mèdica als pacients. En aquest sentit, Artur Mas ha recordat als manifestants que "per a serveis d'urgència, les ambulàncies continuen funcionant i ho fan bé". 

Mas ha dit que, en cap cas, la mesura "posa en risc" l'atenció mèdica a les persones ni tampoc és sinònim "que la sanitat pública no es mantingui". El president de la Generalitat s'ha compromès a fer arribar tota la informació pertinent als veïns dels diferents pobles. 

En aquest sentit, ja ha demanat que des de la Delegació del Govern a Girona es concerti una reunió entre els representants del moviment i el director dels serveis territorials de Salut Josep Trias.