El jutge envia a la presó per homicidi el jove acusat de matar un masover a Vilobí d'Onyar

El detingut ha negat els fets, ha explicat que es va trobar la víctima moribunda a terra i que no sap qui el volia matar

Presó provisional sense fiança per un delicte d'homicidi. Sayon K., el detingut per la mort d'un masover a Vilobí d'Onyar (Selva), ha passat aquest divendres disposició judicial a Santa Coloma de Farners. Tot i que davant la policia es va negar a declarar, sí que ho ha fet davant del jutge i ha negat tenir cap implicació amb el crim. El seu advocat, Oscar Àlvarez, ha explicat que el jove ha relatat que la nit de dimarts a dimecres va arribar a la masia i es va trobar amb el masover agonitzant estès a terra enmig d'un bassal de sang.

"Se'l va trobar amb sang a la boca, va intentar fer els primers auxilis però l'únic que feia era balbucejar", ha explicat el lletrat que afegeix que quan va veure que tenia les galtes "fredes" va decidir anar fins a casa els veïns per alertar-los. Llavors, continua relatant, van anar plegats fins al mas, van comprovar que el masover no responia i van alertar els serveis d'emergències

"Va ser llavors quan van alertar la policia i els serveis mèdics, no de manera immediata", ha explicat l'advocat que creu que aquest impàs d'entre una o dues hores entre que troba la víctima i alerta emergències és un dels fets que ha fet sospitar més la policia. "Pressuposen que durant aquestes dues hores va cometre l'homicidi i va ocultar totes les proves", ha explicat Àlvarez que opina que és una teoria "descartable" perquè "totes les proves estaven a l'escenari del crim".

"Si hagués tingut alguna implicació, amb dues hores hauria tingut temps per fer desaparèixer proves", ha afirmat. L'advocat diu que el guineà està molt afligit per la mort del masover perquè eren "molt amics". De fet, ha assegurat que mantenien "molt bona relació" perquè el masover el va acollir quan vivia sota un pont, li donava feina, menjar i el deixava dormir dins un cotxe. "No tenia cap tipus de motiu per lesionar-lo i molt menys matar-lo", ha explicat. 

Tot i que Sayon K. no ha sabut dir qui el va matar, sí que ha apuntat que el negoci de compra venda de vehicles que tenia era il·legal i que podria haver tingut alguna discussió amb algun client insatisfet. El guineà no té família al país, ni feina, ni domicili i, per tant, el jutjat considera que hi hauria risc de fugida.