El jove detingut pel crim de Vilobí d'Onyar ajudava el masover mort a tenir cura de la casa

La víctima, tot i que ja l'havia avisat que no el podia pagar, sí que el deixava dormir cada nit al mas

El jove guineà de 21 anys i el masover de Ca l'Artau es coneixien i, fins i tot, el detingut ajudava la víctima a l'hora de tenir cura de la casa. Tot i que l'home ja li havia dit que no el podia pagar, sí que deixava que Sayon K. anés a dormir cada nit al mas. 

El crim ha tingut lloc aquesta passada matinada pels voltants de la mitjanit. Quan els Mossos d'Esquadra han arribat a Ca l'Artau, un mas del segle XVII, s'han trobat el cos sense vida del masover a l'interior de la masia. L'home, d'entre 40 i 50 anys i que en feia uns dos que tenia cura de la casa, havia mort degollat.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i poques hores després, aquest mateix matí, ja han detingut a Sayon K. per un delicte d'homicidi. Precisament, el jove guineà va ser qui va trucar als agents i els va alertar de la presència del cadàver. 

Segons les primeres hipòtesis, el mòbil del crim podria haver estat fruit d'una disputa relacionada amb els negocis de la víctima. I és que, a més de fer de masover, l'home tenia una segona 'feina'. En concret, es dedicava a comprar diversos cotxes vells usats i els arreglava. 

De fet, a l'era de Ca l'Artau hi havia diversos vehicles vells aparcats. Segons sembla, Sayon K. i la víctima no es van entendre amb un dels cotxes, i aquest hauria estat el motiu pel qual el jove guineà l'hauria degollat. 

Expedient dels vigilants municipals

D'altra banda, l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar ha fet arribar als Mossos d'Esquadra un expedient obert pels vigilants municipals en relació amb el detingut. Els vigilants van obrir l'expedient ara fa cosa d'un mes i mig, després que el mateix masover els avisés, perquè el jove -que no tenia papers- estava treballant a l'hort tot i que ell insistia en què no li podia pagar. 

El detingut es troba ara en dependències policials pendent de passar a declarar davant del jutge. Es preveu que Sayon K. passi a disposició judicial aquest divendres.