Mes de 1.500 persones han passat aquest any pel Gastromusical del Molí de l'Escala

El xef Jordi Jacas ha valorat la cinquena edició de ser un "èxit" i estudia condensar els dies del festival

Sensacions positives a l'hora de fer balanç de la cinquena edició del Gastromusical del restaurant el Molí de l'Escala. "Estem súper contents i a mesura que han anat passant els dies hem interioritzat més aquest èxit d'enguany", va dir el xef Jordi Jacas el qual va desglossar les xifres d'assistents que es resumeixen en 1.000 persones al sopar i 600 que van pagar per només veure el concert. De cares a l'any vinent va explicar que tenen intenció de reduir els dies en que es desenvolupa el festival i concentrar-ho tot al mes d'agost, probablement fent dos concerts setmanals. "Els concerts que més ens costa omplir són el primer i l'últim, independentment de quin sigui l'artista que actua", va confessar Jacas el qual considerava que es va "morir d'èxit" els dies de Mikel Erentxun i Andrea Motis amb 220 persones cada un.

"La idea seria moure'ns a una xifra fixa de 170 persones per dia i no variar els preus. No volem perdre allò que caracteritza al Gastromusical que consisteix en fer un festival diferent dins un ambient tranquil, de proximitat i on es pot sentir la calidesa de l'artista", va dir el xef. Un altre dels punts a millorar de cares a la propera edició és trobar més empreses que vulguin patrocinar el festival, "hem de mirar de quina manera podem aconseguir que sigui menys deficitari", va confessar Jacas. 

Les dues novetats de la cinquena edició fan referència al nou espai espai còctel-Sapore i la col·laboració amb la fundació Oncolliga. El xef ha valorat molt positivament ambdós i ha explicat que s'han aconseguit recaptar un total de 2.240 euros per la lluita contra el Càncer provinents de les donacions individuals dels participants al Gastromusical.