El 'Gastromusical' del Molí de l'Escala reuneix Mikel Erentxun, Lídia Pujol i Andrea Motis

Es comptarà amb un nou espai, la 'zona còctel', on serà possible conversar amb l'artista després del concert

  • Jordi Jacas i Francesc Viladiu, ahir a la presentació del Gastromusical © M. Estarriola
    Jordi Jacas i Francesc Viladiu, ahir a la presentació del Gastromusical © M. Estarriola
  • Andrea Motis a la seva darrera actuació a Girona © M. Estarriola
    Andrea Motis a la seva darrera actuació a Girona © M. Estarriola
El creador del festival 'Gastromusical' i propietari del restaurant Molí de l'Escala, Jordi Jacas, va destacar ahir l'èxit que ha assolit el certamen després d'assolir, amb bona nota, el seu cinquè aniversari després de passar per "la crisi econòmica més important del segle". Per a celebrar-ho, enguany s'ha programat un cartell amb grans noms de la música: Lídia Pujol i Costa 59, Toti Soler, Mikel Erentxun, Joan Chamorro & Andrea Motis i Sanjosex completen la graella.

Pel que fa a les novetats en destaquen dues. La primera és la creació d'un nou espai denominat 'zona còctel' on els comensals podran conversar tranquil·lament amb els artistes en finalitzar la funció. Per acompanyar la conversa se'ls convidarà a un combinat inspirat amb la música que han escoltat aquella nit. La inspiració també arribarà als plats que s'han preparat per a cada espectacle. Així doncs, per a Lídia Pujol s'ha previst un àpat centrat en les tècniques i conceptes històrics de la cuina greco-romana; per a Toti Soler plats de cuina tradicional "que ja havíem començat a olblidar", apuntava Jacas. Miquel Erentxun portarà fins a les taules al gastronomia insígnia del país basc; Joan Chamorro & Andrea Motis han inspirat els sabors de la infància, la tendresa i la seva contraposició amb textures més dures. "A tots ens agrada menjar alguna cosa que ens recorda a la infància i els primers sabors que ens sorprenien de petits", va explicar el cuiner. Finalment Sanjosex farà arribar als paladars dels assistents productes de la terra com el Recuit de Fonteta, la tofona d'estiu i el porquet, és a dir, un menú estrictament "bisbalenc" per un artista de la Bisbal d'Empordà com ho és ell. 

Vessant solidari

La cinquena edició també porta implícit una vessant solidària mitjançant la col·laboració amb la Fundació Oncolliga encarregada de la lluita contra el Càncer. Els assistents al 'Gastromusical' podran participar d'un sorteig mitjançant una donació voluntària on poden aconseguir un conjunt d'ofertes per al Molí de l'Escala consistents en àpats per al nou restaurant Grids i el tradicional, entrades pel 'Gastromusical', estades a l'Hotel Font Vella i una samarreta del FC Barcelona signada per tots els jugadors del primer equip.