Sanjosex posa punt i final a la cinquena edició del Gastromusical del Molí de l'Escala

El xef Jordi Jacas va demostrar una vegada més la seva destresa als fogons amb un menú inspirat en l'artista

Sabors de la terra, olors de marge de carretera, textures marineres i vells records d'estiu. Totes aquestes sensacions són les que va aconseguir copsar el xef Jordi Jacas al darrer menú del festival Gastromusical del Molí de l'Escala. Aquesta edició, la cinquena, ha servit per a consolidar definitivament un format que destaca pel maridatge que ofereix gastronomia i música. Ahir va ser el torn de l'artista bisbalenc Sanjosex que va inspirar a Jacas a l'hora d'elaborar un recuit de Fonteta amb anxoves de l'Escala i herbes de marge de primer. Els comensals van poder, seguidament, degustar un porquet de la Bisbal amb tòfona d'estiu per a rematar-ho amb un New Bisbalenc de postres. 

A l'espera de les xifres oficials pel que fa a assistència de públic tot sembla apuntar que aquesta edició ha batut tots els rècords. L'inici, de la mà de Lídia Pujol i Costa 59 va donar el tret de sortida a un Gastromusical memorable on Jacas ha demostrat una vegada més la seva destresa als fogons inspirant-se en l'estil musical de cada un dels artistes convidats. La fusió de la cuina amb els diferents registres musicals han deixat palès que la gastronomia és una forma més d'art i que Jacas, domina al mil·límetre.

Nou espai

L’espai Còctel-Sapore ha esdevingut un altre de les sorpreses més agradables d'enguany. Jacas ha sabut trobar la fórmula per a totes aquelles persones que tenien ganes d'allargar la vetllada i compartir una estona amb l'artista sota la complicitat de les estrelles. Un còctel, gentilesa de la casa en un espai tènue i confortable ha permès als presents rematar unes nits rodones.

Un altre de les novetats que han tingut molt bona acollida és la col·laboració amb la Fundació Oncolliga Girona. Durant l'aperitiu de benvinguda els assistents podien adquirir números mitjançant una donació voluntària anava directament a Oncolliga. Després del concert es portava a terme el sorteig dels següents productes: Una samarreta del FC Barcelona firmada per tots els jugadors, un cap de setmana a l'hotel-balneari Font Vella de Sant Hilari Sacalm, un paquet gastronòmic d'El Molí de l'Escala per a dues persones que inclou un sopar, l’allotjament, un esmorzar i un dinar al nou restaurant Grids com també dues entrades per al proper concert del Gastromusical. Ahir es van recaptar 340 euros el que suposa un còmput total entre els cinc dies de 2.240 euros que es destinaran en la lluita contra el càncer.

Els organitzadors del festival facilitaran la setmana vinent les dades oficials d'aquesta cinquena edició del Gastromusical que, tot sembla indicar, ha estat la més exitosa de totes.