Viatge en el temps de la mà de Lídia Pujol al Gastromusical del Molí de l'Escala

L'artista va interpretar peces tradicional, medievals, gregues i sefardites en la seva actuació

  • Ahir es va estrenar la zona de còctel-sapore © M. Estarriola
    Ahir es va estrenar la zona de còctel-sapore © M. Estarriola
  • Lídia Pujol en un moment de la seva actuació ahir al Gastromusical © M. Estarriola
    Lídia Pujol en un moment de la seva actuació ahir al Gastromusical © M. Estarriola
El que semblava difícil d'aconseguir Jordi Jacas ho ha assolit amb una facilitat esfereïdora; superar l'anterior edició del Gastromusical. Una foie amb reducció de vi, mel i dàtils de primer plat endinsava als presents en un viatge en el temps que seguiria amb uns calamars de mango i garum. Les postres, unes dolces grecoromanes, eren la darrera prèvia abans de donar pas a l'actuació de Costa 59, els saltencs que presentaven el seu treball "Un mar de confetti" abans del plat fort de la nit.

Va ser el torn aleshores de Lídia Pujol, encarregada de rematar la vetllada. Per a fer-ho, va iniciar el seu concert interpretant una peça grega a capella amb un sentiment i una tècnica poques vegades observades damunt d'un escenari. L'entrega del públic va ser absoluta a mesura que l'artista rubricava amb la veu un tema rere l'altre. Cançons gregues, sefardites, medievals i tradicionals es van alternar també amb una versió de "País petit" de Lluís Llach i "The Blower's Daugther" de Damien Rice, interpretada en català enmig del públic mentre prenia fotografies als comensals amb les seves pròpies càmeres digitals.

La nit va comptar a més amb una novetat que va acabar de dibuixar una vetllada rodona; la inauguració de l'espai Còctel-Sapore. Aquest zona, una barreja de "lounge" i "chill-out" on conversar amb els artistes mentre et prens un "Mojito d'avellanes", va posar fi a la manera abrupte amb que finalitzaven els concerts durant les anteriors edicions del Gastromusical, dotant-lo així de continuïtat per als més noctàmbuls. Lídia Pujol va ser, a més, l'encarregada de treure la butlleta guanyadora del sorteig organitzat per la Fundació Oncolliga Girona. Els agraciats es van poder endur una samarreta del FC Barcelona signada pels jugadors, entrades pel proper Gastromusical, una estada a l'hotel-balneari Font Vella i un paquet gastronòmic del Molí de l'Escala. Les donacions d'ahir dels participants al sorteig van sumar un total de 362 euros que s'utilitzaran per la lluita contra el càncer gestionats a través de la fundació. 

La propera setmana, dimecres 10 d'agost, serà el torn del Toti Soler Trio que comptarà amb un menú de cuina tradicional quotidiana.