Retorn a la infància de la mà d'Andrea Motis i Jordi Jacas al Gastromusical del Molí de l'Escala

La nova sensació del Jazz, de només 16 anys, va embadalir al públic present

  • Motis va estar acompanyada per Joan Chamorro i Josep Traver © M. Estarriola
    Motis va estar acompanyada per Joan Chamorro i Josep Traver © M. Estarriola
  • Andrea Motis va enamorar als presents del Gastromusical d'ahir a la nit © M. Estarriola
    Andrea Motis va enamorar als presents del Gastromusical d'ahir a la nit © M. Estarriola
Tímida, introvertida i vergonyosa. Aquests són alguns dels adjectius que a primera vista es podrien dirigir vers la figura d'Andrea Motis al veure-la pujar damunt d'un escenari abans de començar a interpretar el seu repertori. Sorprenentment, aquesta sensació s'esborra immediatament al escoltar els primers acords i observar com Motis desprèn una important dosi de mestratge, domini, autocontrol i excel·lència en cada acció que pren. El d'ahir va ser un exemple més per a totes aquelles persones que mai havien vist l'artista catalana cridada a ser la futura Esperanza Spalding del món del Jazz. Amb una senzillesa i perfecció que deixa de pedra, Motis va interpretar algunes de les peces més conegudes del seu repertori com ara "Petite Fleur." , "I can't believe you're in love with me", "Are too soon", "My baby don't care for me" o "Cheek to cheek" popularitzada per Frank Sinatra. Acompanyada per Joan Chamorro al contrabaix i i Josep Traver a la guitarra, Motis va enamorar al públic en una nit de retorn a la infància on es van viure dos moments en que el públic es va posar dempeus per aplaudir la "petita" joia de la corona del jazz català. El moment més carregat a nivell emocional va ser quan Motis va entonar "hallelujah" de Leonard Cohen, moment en que no es va poder resistir i li va ser inevitable emocionar-se al final de la cançó.

Aquest retorn a la infància també hi va contribuir el xef Jordi Jacas el qual va preparar un menú pensat precisament amb aquesta finalitat.  Canelons Andreini de primer, Rap arrebossat amb cigrons de segon i, de postres, pa amb xocolata. Un delit pel paladar que va conformar una nit amb tocs infantils però gens innocents.  

La màgia es va traslladar després del concert a l'espai Còctel-Sapore, on el públic va poder conversar tranquil·lament amb l'artista i conèixer més d'aprop a la que s'ha convertit en la nova sensació del Jazz català. També es va aprofitar per a portar a terme el sorteig organitzat per per la Fundació Oncolliga Girona. Els agraciats, que van rebre la butlleta de la mà d'Espartac Peran i Martí Gironell, es van poder endur una samarreta del FC Barcelona signada pels jugadors, entrades pel proper Gastromusical, una estada a l'hotel-balneari Font Vella i un paquet gastronòmic del Molí de l'Escala. Les donacions d'ahir dels participants al sorteig van assolir un total de 640 euros i s'utilitzaran per la lluita contra el càncer gestionats a través de la fundació.